Niğde'de resim kursu hayatı değiştirdi: Selda Güneş sanatla yeniden tutundu
Kurs, yetenek keşfi ve iyileşme süreci
Niğde Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından açılan resim kursu, katılımcılardan Selda Güneş için yalnızca bir hobi fırsatı olmaktan çıktı. Kursa hobi amacıyla başlayan Güneş, kısa sürede resmin kendisi için bir sanat dalından çok daha fazlası olduğunu fark etti.
Şehit yakını olduğunu ve çok sevdiği abisini kaybettiğini anlatan Güneş, yaşadığı ağır travmalarla başa çıkmada resmin belirleyici rol oynadığını vurguladı. Kendi ifadeleriyle: "Resim bana terapi gibi geldi". Güneş, tuvale dokunmanın zor dönemlerinde kendisini yeniden hayata bağladığını şöyle anlattı: "Resim yaparken dünyayla bağlantım kopuyor. O ana, renklere, tuvale odaklanıyorum. Acılarımı, üzüntülerimi o an unutuyorum."
Sosyal çevre, teknik gelişim ve eserlerin ilgi görmesi
Kurs sürecinde Güneş'in sosyal çevresi değişti; hem kendi içinde keşfetmediği yetenekleri ortaya çıktı hem de öğrendiği tekniklerle eserleri kısa sürede dikkat çekti. Ailesinin desteğiyle daha cesur adımlar attığını belirten Güneş, çizdiği çalışmaların yoğun ilgi görmesi sonucunda eserlerini satışa sunmaya başladığını söyledi.
Güneş duygularını şu sözlerle özetledi: "Ben şehit yakınıyım ve çok sevdiğim abimi kaybettim. O dönem benim için çok zor geçti. Resme başladığımda hayatımdaki pek çok karanlık nokta aydınlanmaya başladı. Renklerin dünyama iyi geldiğini hissettim. Resmin içine giriyorum adeta. Resim yaparken duymuyorum, görmüyorum, tamamen o anda kayboluyorum. Bana en büyük katkısı, bazı acıları unutturup hayata devam edebilme gücü vermesi oldu."
Gelecek planları ve mesajı
Güzel Sanatlar Fakültesi'ne hazırlanmak için kurs eğitmeniyle birlikte çalıştığını aktaran Güneş, resmin artık bir hobi olmaktan çıktığını ve bu alanda eğitim almayı hedeflediğini belirtti. Eserlerinin beğenilmesinin ve insanlara mutluluk vermesinin kendisine büyük motivasyon sağladığını söyledi: "İnsanları mutlu etmek çok güzel. Hem resim yapmaktan hem de eserlerinin beğenilmesinden büyük mutluluk duyuyorum."
Sanatın iyileştirici gücüne dair çağrısını ise şu ifadelerle dile getirdi: "Sanatın gerçekten iyileştirici bir gücü var. Korkmasınlar, bir adım atsınlar. Bir şeyler yapabileceklerine inanıyorlarsa devam etsinler. Ben öyle yaptım ve hayatım değişti."
Öne çıkan nokta: Niğde'deki resim kursu, travma sonrası iyileşme sürecinde sanatın pratik bir araç olabileceğini gösterirken, kursiyerin kişisel ve sanatsal gelişimini sürdürülebilir hale getirdi.
Sanatla yaralarını sardı: Selda Güneş resimle hayata yeniden tutundu