New York'ta Suriyeliler, Baas Rejiminin Çöküşünü Coşkuyla Kutladı

New York'taki Suriyeliler, 61 yıllık Baas rejiminin devrilmesini Washington Square'de kutladı.

Yayın Tarihi: 09.12.2024 02:56
Güncelleme Tarihi: 09.12.2024 02:56

New York'ta Suriyeliler, Baas Rejiminin Çöküşünü Coşkuyla Kutladı

New York'ta Suriyelilerden Coşkulu Kutlama

ABD'nin New York kentinde, Suriye'deki Baas rejiminin çöküşü dolayısıyla Suriyeliler bir araya geldi. Washington Square'de düzenlenen etkinlikte, katılımcılar Suriye "devrim bayrakları" taşıyarak sloganlar attılar.

Bu anlamlı günde Suriyeliler, yöresel şarkılar eşliğinde dans ederek 61 yıllık Baas rejiminin sona ermesini büyük bir coşkuyla kutladı.

Suriye'deki Son Gelişmeler

Suriye'de 27 Kasım tarihinde rejim karşıtı silahlı gruplar ile Beşşar Esed güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Söz konusu gruplar, 30 Kasım ile 7 Aralık tarihleri arasında Halep, İdlib, Hama ve Humus gibi büyük illerde kontrolü ele geçirdi.

Başkent Şam'a 7 Aralık'ta ilerlemeye başlayan gruplara halk kitlelerinin de destek vermesiyle, rejim Şam ve birçok bölgede kontrolünü kaybederek çöküş yaşadı. Bu süreçte Baas Partisi'nin 61 yıllık iktidarı sona ererken, rejim lideri Esed başkentten kaçmak zorunda kaldı.

Ayrıca, Suriye Milli Ordusu, Türkiye sınırı yakınlarında terör örgütü PKK/YPG'nin işgalindeki Tel Rıfat'ı özgürleştirdikten sonra, Münbiç'teki terörist unsurlara müdahale etmeye yöneldi.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı