New York Borsası, Fed Tutanakları Öncesi Düşüşle Başladı

New York Borsası, Fed'in tutanakları öncesinde Dow Jones ve S&P 500 endeksleriyle düşüş gösterdi.

Yayın Tarihi: 19.02.2025 18:18
Güncelleme Tarihi: 19.02.2025 18:18

New York Borsası, Fed Tutanakları Öncesi Düşüşle Başladı

New York borsası, ABD Merkez Bankası (Fed)'nın bugün açıklanacak son toplantısına ait tutanaklar öncesi güne düşüşle başladı. Açılışta Dow Jones endeksi yüzde 0,30 azalarak 44.421,20 puana indi. S&P 500 endeksi yüzde 0,17 azalışla 6.118,90 puana ve Nasdaq endeksi ise yüzde 0,17 azalarak 20.006,71 puana geriledi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın tarife tehditlerini artırmasıyla, pay piyasalarında açılışta negatif bir seyir izlendi. Dün, Florida'daki malikanesi Mar-a-Lago'da başkanlık kararnameleri imzaladıktan sonra açıklamalarda bulunan Trump, otomobil, ilaç ve çiplere yönelik uygulanacak tarife oranının yüzde 25 civarında olabileceğini belirtti. Trump, bu tarifelere ilişkin açıklamayı muhtemelen 2 Nisan'da yapacağını ifade etti.

Trump'ın ticaret ve ekonomi politikaları karşısında Fed'in atacağı adımlara ilişkin belirsizlikler sürerken, bankanın bugün açıklanacak toplantı tutanakları yatırımcıların odağında bulunuyor. Analistler, söz konusu tutanaklarda para politikasının seyrine dair ipuçları aranacağını belirtmektedir.

Para piyasasındaki fiyatlamalarda Fed'in bu yıl ilk faiz indirimini temmuz ayından önce yapmayacağı beklentisi güçlenirken; makroekonomik veriler ve ticaret politikasına ilişkin haber akışının fiyatlamaları değiştirebileceği ifade edilmektedir.