Nevşehir'de jandarma Avanos'taki köpek dövüşü organizasyonunu sonlandırdı
Nevşehir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Avanos ilçesine bağlı Mahmat köyünde açık arazide köpek dövüşü düzenleneceği yönündeki istihbarat üzerine bölgeyi kontrol etti. İlk tespitler jandarma drone kamerasıyla yapıldı.
Olayın tespit ve müdahale süreci
Yapılan inceleme sonucunda köpek dövüşü amacıyla bir araya gelen hayvan sahipleri A.T.Ç. ve İ.A., organizatörler A.A. ve S.D. ile 6 izleyici olmak üzere toplam 10 şahıs tespit edildi. Jandarma ekipleri, olay yerinde tespit edilen unsurlarla ilgili işlem başlattı.
Yasal işlem ve hayvanın durumu
Söz konusu şahıslar hakkında 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında adli tahkikat başlatıldı. Ayrıca aynı kanunun 11'inci maddesi uyarınca idari para cezası uygulanması amacıyla tutanaklar düzenlenerek ilgili kurumlara gönderildi.
Jandarma drone görüntülerinde köpek dövüşünde kullanıldığı belirlenen köpek ekiplerce muhafaza altına alındı ve Kapadokya İl Özel İdareleri ve Belediyeler Birliği Hayvan Bakımevi'ne teslim edildi.
Olayla ilgili adli ve idari işlemler sürüyor.
NEVŞEHİR’DE AÇIK ARAZİDE KÖPEK DÖĞÜŞÜ YAPAN ŞAHISLAR ÖNCE JANDARMANIN DRONE KAMERASINA, SONRADA JANDARMAYA YAKALANDI.