Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Netenyahu Savaş Kabinesi'ne haber yolladı! Toplantı bu akşam

İsrail basını Binyamin Netenyahu'nun bu akşam Savaş ve Güvenlik Kabinesi ile "Gazze Şeridi'ne yönelik planlar"ı konuşmak için toplantı yapacağını aktardı.

Yayın Tarihi: 02.01.2024 12:00
Güncelleme Tarihi: 02.01.2024 12:00

Netenyahu Savaş Kabinesi'ne haber yolladı! Toplantı bu akşam

İsrail ve Gazze arasında devam eden savaşta Savaş ve Güvenlik Kabinesi’nin bu akşam tekrar toplanması bekleniyor. Saldırı sonrası “Gazze Şeridi’ne yönelik planlar”ın bu akşam tekrar görüşülmesi beklenirken, İsrail basını toplantının Binyamin Netanyahu başkanlığında gerçekleşeceğini aktardı. 

İsrail basını, akşam yapılması beklenen toplantıda İsrail’in saldırıları sonrasında “Gazze planları”nın ele alınacağını kaydetti. Söz konusu toplantıda çeşitli stratejilerin görüşüleceği bildirilirken, toplantının zamanlaması dünya basınına konu oldu. Gazze planlarına yönelik görüşmelerin, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’in bu hafta gerçekleştireceği İsrail ziyareti öncesinde olması uluslararası basının dikkatini çekti. 

Netanyahu Kabinesi’nde kriz!

Gazze’ye yönelik olarak yapılan planlar kapsamında esir takası başta olmak üzere çeşitli stratejiler Savaş Kabinesi’nde konuşuluyor. Netanyahu liderliğindeki koalisyon hükümetinin ortakları ise Kabine'de konuşulan planlar nedeniyle zaman zaman gerilim yaşamaya devam ediyor. 

Basında çeşitli spekülasyonların da yer aldığı bugünlerde, kritik gerilimlerden biri İsrail’in aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich ile Savaş Kabinesi Üyesi Benny Gantz arasında yaşanmıştı. Smotrich, Gantz’ı hedef alarak, Gazze Şeridi’nde stratejilerin Güvenlik Kabinesi’nde görüşülmesini talep etmişti. 

Koalisyon ortaklarından seslerin yükselmesinin ardından Netanyahu da Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılar sonrasında ayrıntıların görüşülmesi için düzenlenen ilk Savaş Kabinesi’ni iptal etmişti. Söz konusu Savaş Kabinesi’ne ise Netanyahu, Gantz ve Savunma Bakanı Yoav Gallant gibi isimler bulunurken, Smotrich de dahil olmak üzere Koalisyon Hükümeti bakanları katılamıyor.