Netanyahu, Hamaney'e Suikast İhtimalini Gündeme Getirdi

İsrail Başbakanı Netanyahu, Hamaney'e suikast düzenleyebileceklerini belirtti ve İran'a yönelik saldırılara devam edeceklerini duyurdu.

Yayın Tarihi: 17.06.2025 01:26
Güncelleme Tarihi: 17.06.2025 01:26

Netanyahu, Hamaney'e Suikast İhtimalini Gündeme Getirdi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran lideri Ali Hamaney'e suikast düzenlenebileceğini ima ederek, "Ne gerekiyorsa yapacağız." açıklamasında bulundu. Netanyahu, 13 Haziran'da başlattıkları geniş çaplı saldırılar sonrasında düzenlediği basın toplantısında önemli ifadelere yer verdi.

Başbakan Netanyahu, İran'a yönelik gerçekleştirdikleri saldırılarla ilgili olarak, "Tahran semalarını kontrol ediyoruz. Tahran'a bir hava yolunu açık hale getirdik." diyerek, İran'ın başkentinin sürekli bombardıman altında olduğunu iddia etti.

Netanyahu, İsrail ordusunun İran'daki askeri karargahları, balistik füze üretim tesislerini ve füze rampalarını hedef aldığını belirterek, İran Radyo ve Televizyon Kurumu (IRIB) ve diğer hedefleri de vurduklarını ifade etti.

İsrail'in 13 Haziran'dan bu yana 10 nükleer bilim insanını öldürdüğünü açıklayan Netanyahu, "Nükleer hedefleri sistematik olarak yok etmeye devam ediyoruz." dedi. Natanz Nükleer Tesisi'ne yönelik gerçekleştirdikleri şiddetli saldırıları özellikle vurguladı.

Netanyahu, ABD Başkanı Donald Trump ile sürekli temas halinde olduklarını, Washington'un sağladığı destek için teşekkür ettiklerini kaydetti.

İsrail'in 13 Haziran'da başlattığı saldırılar, İran'ın çeşitli kentlerindeki nükleer tesisleri ve ordunun üst komuta kademesini hedef aldı. Saldırılarda İran Genelkurmay Başkanı, Devrim Muhafızları Genel Komutanı ve dokuz nükleer bilim insanı öldü. Toplam sivil kaybın 224 olarak açıklandığı saldırılara İran ordusunun balistik füzelerle misillemesi sonucu ise 24 kişinin öldüğü, 500'den fazla kişinin yaralandığı bilgisi verildi.

Türkiye başta olmak üzere birçok ülke, İsrail’in bu hamlelerini kınadı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı