Nemrut Krater Gölü ve kalderası Tatvan'da uçaktan görüntülendi

Nemrut Krater Gölü ile kalderası, Prof. Dr. Murat Kürşat tarafından uçuşta çekilen fotoğraflarla havadan detaylarıyla görüntülendi; Süphan Dağı da karede yer aldı.

Yayın Tarihi: 01.12.2025 09:41
Güncelleme Tarihi: 01.12.2025 09:41

Nemrut Krater Gölü ve kalderası Tatvan'da uçaktan görüntülendi

Nemrut Krater Gölü ve kalderası Tatvan'da uçaktan görüntülendi

Uçuş sırasında kaydedilen görüntüler

Bitlis’in Tatvan ilçesinde yer alan Dünyanın ikinci büyük krater gölü unvanlı Nemrut Krater Gölü ve kalderası, özel bir uçuşta havadan fotoğraflandı. Fotoğraflar, Nemrut’un jeolojik yapısını ve volkanik arazi dokusunu kilometrelerce yükseklikten gösteriyor.

Görüntüleri çeken isim ve öne çıkan detaylar

Görüntüler, Bitlis Eren Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Kürşat tarafından kaydedildi. Karelerde kalderanın genişliği, karlı zirve görüntüsü, gölün berrak suyu, buhar bacaları ve çevresindeki volkanik oluşumlar net şekilde görülüyor.

Jeolojik ve turistik değerin vurgulanması

Nemrut Kalderası, doğal güzellikleri ve farklı su sıcaklıklarına sahip gölleriyle yılın büyük bölümünde hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Havadan elde edilen fotoğraflar, kalderanın ölçeğini ve jeomorfolojik çeşitliliğini görsel olarak vurgulayarak bölgenin turizm potansiyelini yeniden öne çıkarıyor.

Aynı uçuşta Süphan Dağı da görüntülendi

Aynı uçuş sırasında Bitlis’in Adilcevaz ilçesindeki Süphan Dağı da fotoğraflandı. Türkiye’nin en yüksek üçüncü dağı olan ve 4 bin 58 metre yüksekliğiyle bilinen dağın zirvesindeki kar örtüsü ile Van Gölü kıyılarıyla bütünleşen görünümü karelere yansıdı. Fotoğraflar, dağın yılın büyük bölümünde karla kaplı zirvesinin eteğe doğru uzanan beyaz örtüsünü açıkça gösteriyor.

Havadan çekilen bu görseller, Nemrut Kalderası ve çevresinin jeolojik özelliklerini ve görsel etkisini bilimsel gözlemler ve turizm perspektifi açısından yeniden gündeme taşıdı.

BİTLİS’İN TATVAN İLÇESİNDE BULUNAN DÜNYANIN İKİNCİ BÜYÜK KRATER GÖLÜ OLMA ÖZELLİĞİNE SAHİP NEMRUT...

BİTLİS’İN TATVAN İLÇESİNDE BULUNAN DÜNYANIN İKİNCİ BÜYÜK KRATER GÖLÜ OLMA ÖZELLİĞİNE SAHİP NEMRUT KRATER GÖLÜ İLE KALDERASI, UÇAKLA YAPILAN ÖZEL BİR UÇUŞ SIRASINDA HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ.

BİTLİS’İN TATVAN İLÇESİNDE BULUNAN DÜNYANIN İKİNCİ BÜYÜK KRATER GÖLÜ OLMA ÖZELLİĞİNE SAHİP NEMRUT...

Yazar
EDİTÖR

Ahmet Demir

Ben Ahmet Demir, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin 'son dakika' uzmanıyım diyebilirsiniz. Kriz anları benim işim. En stresli anlarda soğukkanlılığımı korurum ve en hızlı, en doğru bilgiyi almak için uğraşırım. Pratik çözümler benden sorulur.