DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0%
BITCOIN
3.858.802,1 -0,33%

Nekbe'nin 77. Yıl Dönümünde Filistin Konulu Söyleşi Düzenlendi

Fatih'te, Filistinlilerin zorunlu göçe tabi tutulduğu Nekbe'nin 77. yıl dönümü dolayısıyla bir söyleşi gerçekleştirildi.

Yayın Tarihi: 15.05.2025 23:58
Güncelleme Tarihi: 15.05.2025 23:58

Nekbe'nin 77. Yıl Dönümünde Filistin Konulu Söyleşi Düzenlendi

Fatih'te Nekbe'nin 77. Yıl Dönümü Söyleşisi

Fatih Belediyesi Zeyrek Akademi'de, Filistinlilerin zorunlu göçe tabi tutulduğu Nekbe'nin (Büyük Felaket) 77. yıl dönümü dolayısıyla "Nehirden Denize Özgür Filistin" adlı bir söyleşi düzenlendi. Etkinliğe, gazeteci yazar Cahide Hayrunnisa Çiçek moderatörlük yaptı ve 1948 yılından bu yana Filistin'de yaşanan olaylar üzerine bilgiler verdi.

Yazar Demet Tezcan'ın Vurguları

Programda konuşan Yazar Demet Tezcan, Gazze'de yaşanan acıların unutulmaması gerektiğini vurguladı. Tezcan, Gazze halkının yaşadıkları katliamlara rağmen dünya ile iletişim kurmanın önemini anladığını belirtti. "Soykırımı durduramıyor oluşumuz, savaşı durduramıyor oluşumuz bizi pes ettirmemeli. Haykırmaktan vazgeçmemeliyiz," şeklinde konuştu.

Tezcan, Gazze'deki insanların karşılaştığı zorluklara rağmen, İsrail'in zulmünü dünyaya duyurma çabalarında bir araya geldiklerini ifade etti.

İsrail'in Gazetecilere Yönelik Hedefleri

Tezcan, İsrail'in Gazze'de yaşananların dünyaya ulaşmasını engellemek amacıyla gazetecileri hedef aldığını vurgulayarak, "Savunmanın ve savaşmanın enstrümanlarından birisi de haberdir. Bunu çok iyi bilen soykırımcı İsrail şu ana kadar 200'ün üzerinde gazeteciyi katletti," dedi.

Ayrıca 1945 sonrasında Yahudilerin inşa ettiği soykırım anlatısının, siyaset, sanat ve diğer alanlarda nasıl kullanıldığına da dikkat çekti.

Filistin İçin Unutulmaması Gerekenler

Tezcan, insanın unutkan bir varlık olduğunu belirterek, "Filistin'de yaşananların daha çok yazılması, filmlerinin çekilmesi, dizilerinin yapılması ve belgesellerinin hazırlanması gerekiyor," şeklinde görüş bildirdi. Ayrıca, 10 yazar tarafından hazırlanan "Nehirden Denize Özgür Filistin" kitabının gelirinin Gazze'ye gideceğini ifade etti.

Söyleşinin devamında, yazarların Gazze'ye destek amaçlı çalışmalarını sürdürmek için 4 hafta boyunca Zeyrek Akademi'de etkinlikler gerçekleştireceği belirtildi.

Fatih'te, Filistinlilerin zorunlu göçe tabi tutulduğu Nekbe'nin (Büyük Felaket) 77. yıl dönümü...

Fatih'te, Filistinlilerin zorunlu göçe tabi tutulduğu Nekbe'nin (Büyük Felaket) 77. yıl dönümü dolayısıyla "Nehirden Denize Özgür Filistin" söyleşisi düzenlendi.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı