Bist 100
8.907,65 2%
DOLAR
31,53 0,53%
EURO
34,31 0,74%
ALTIN
2.119,82 1,4%

Ne yapsa kilo alamayanlar bu tariflere bayılacak! Kalorisi bol tarifler istediğiniz kiloya ulaşmanızı sağlayacak!

Ne yaparsanız yapın kilo veremiyorsanız bu tarifleri mutlaka deneyin! Tüm detaylar haberimizde.

Yayın Tarihi: 07.12.2023 13:00
Güncelleme Tarihi: 07.12.2023 13:00

Ne yapsa kilo alamayanlar bu tariflere bayılacak! Kalorisi bol tarifler istediğiniz kiloya ulaşmanızı sağlayacak!

Bu tariflerle ihtiyacınız olan kaloriyi karşılayabilirsiniz! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

KİLO VERMEYE YARDIMCI BESİNLER

Kilo verme süreçlerinizde ne yemek yiyeceğinizi bilemiyorsanız bu tarifleri mutlaka deneyin. İşte o tarifler;

kilo verme süreçlerinde yardımcı tarifler

-Pane tavuklu salata için ihtiyacınız olan malzemeler şu şekilde; 4 tane marul, 1 tane avokado, 1 orta boy havuç, yarım su bardağı mısır, 3 tane ceviz, 1 su bardağı haşlanmış nohut, 1 tane tavuk göğüs, 5 yemek kaşığı haşlanmış pirinç ya da makarna, 4 yemek kaşığı yoğurt, 2 yemek kaşığı mayonez, 2 diş sarımsak, yarım limon, 2 tane yumurta sarısı, 1 su bardağı galeta. İlk olarak haşlanan nohutlar bir fırın tepsisine yayılır ve üstüne yağ gezdirilir. Önceden ısıtılan 200 derece fırında 35-40 dakika pişirilir. Tavuklar kesilir ve önce yumurta sarısına sonra galeta ununa batırılarak kızgın yağda kızartılır. Daha sonra malzemelerle salata yapılır ve üstüne tavuk ve nohut eklenir. Daha sonra tavukları batırmak için yoğurt, mayonez, limon ve sarımsakla bir dip sos yapabilirsiniz.

-Patatesli turta yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler şu şekilde; 3 büyük boy patates, 4 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 büyük boy soğan, 3 büyük havuç, 2 kereviz, 1 tane defne yaprağı, 2 diş sarımsak, 2 su bardağı yeşil mercimek, 4 bardak su, 1 yemek kaşığı domates salçası, 3 dal maydanoz, 2 çay kaşığı limon suyu, tuz ve tane karabiber. İlk olarak patatesler haşlanır ve ezilerek üstüne zeytinyağı ve tuz eklenerek karıştırılır. Kalan yağ soğan, havuç, kereviz, defne yaprağı kavrulur. Daha sonra sarımsak ve iki karabiber eklenir ve birkaç dakika sotelenir. Daha sonra mercimekler eklenir. Sebzeler yağ ve suları ile iyice kaplanıncaya kadar kızartılır ve domates salçası eklenerek turuncuya dönene kadar pişirilir. Daha sonra su eklenir ve kaynatılır. 10 dakika pişirildikten sonra maydanoz eklenir. İstenen baharat ve limon suyu eklenerek bir fırın kabına yayılır ve üstüne patates püresi eklenir. 400 derece fırında 5 dakika bekletildikten sonra servis yapılır.

-Ispanaklı karnabaharlı soslu tavuk yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler şu şekilde; 4-6 tane tavuk budu, 3 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kırmızı biber, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 16 dal karnabahar çiçeği, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 paket krema, 1 çay bardağı krem peynir, 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir, 1 su bardağı taze bebek ıspanak, 1 yemek kaşığı doğranmış frenk soğanı. İlk olarak tavuk butları kurulanır ve iki tarafı baharatlandırılıp orta ateşte pişirilir. Daha sonra karnabaharı bir kasede 2-3 yemek kaşığı suyla 4-5 dakika mikrodalgada pişirin. Daha sonra tereyağı eritilir ve üstüne tuz, krema, karabiber, krem peynir, kaşar eklenir ve pürüzsüz hale gelene kadar kavrulur. Daha sonra üstüne ıspanaklar eklenir ve 1 dakika daha pişirilir. Daha sonra karnabahar eklenir ve tavuklar da üstüne eklenir. Son olarak frenk soğanı serpiştirilir.

-Pancarlı somon yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler şu şekilde; 500 gram somon, 250 gram tatlı patates, 2 su bardağı karnabahar, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı soya sosu, yarım çay kaşığı sarımsak tozu, yarım çay kaşığı toz zencefil, yarım çay kaşığı kimyon, yarım çay kaşığı kırmızı biber, 1 su bardağı pişmiş doğranmış pancar, 4 dilim limon, maydanoz ve tuz. İlk olarak zeytinyağı, sarımsak ve zencefil birleştirilir ve karnabaharların üstüne bu karışım dökülür. Önceden ısıtılan 200 derece fırında pişirilir. Bir yemek kaşığı zeytinyağı ve kimyon ile kırmızı biber birleştirilir. Tatlı patatesler de küp küp doğranarak yağ karışımına eklenerek fırın tepsisine dizilir ve 25-30 dakika pişirilir. Somon üstüne tuz ve karabiber eklenir ve tavaya zeytinyağı eklenerek somon kızartılır ve soya sosu eklenir. 1-2 dakika daha pişirildikten sonra diğer yüzü pişirilir. Daha sonra pancarlar doğranır ve maydanoz kıyılır. Somon ve sebzeler karıştırılarak servis yapılır.

-Kinoalı tavuk köfte yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler şu şekilde; 250 gram tavuk kıyması, 1 diş sarımsak, 1 çay kaşığı zerdeçal, bir tutam kimyon, bir tutam tarçın, bir avuç dereotu, 2 tane taze soğan, 50 gram kinoa, 4 top karnabahar çiçeği, 2 tane doğranmış tatlı patates, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı köri tozu, 1 çay kaşığı antep fıstığı, 1 çay kaşığı kuru üzüm, yarım limon. İlk olarak bütün malzemeler bir kapta baharatlarla karıştırılır ve altı top halinde buzdolabında 20 dakika bekletilir. Kinoa tencerede kaynatılır ve süzülüp soğutulur. Daha sonra karnabahar ve tatlı patates kızartma kabına alınarak yağ ve köriyle birlikte kızartılır. Daha sonra tavada köfteler kızartılır.