Bist 100
10.409,01 2%
DOLAR
32,3 -0,04%
EURO
35,1 0,4%
ALTIN
2.387,7 -0,64%

Ne maya var ne başka bir şey! Mayısasız pamuk gibi poğaça tarifi

Sabah kahvaltılarınızda enfes mayasız bir poğaça yapmak istiyorsanız, bu tarifi kesinlikle denemelisiniz. Mayısa olmamasına rağmen pamuk gibi fırından çıkacak bu tarif ile masalarınız renklenecek. İşte mayasız pamuk gibi poğaça tarifi...

Yayın Tarihi: 26.12.2023 10:15
Güncelleme Tarihi: 26.12.2023 10:15

Ne maya var ne başka bir şey! Mayısasız pamuk gibi poğaça tarifi

Sabah kahvaltılarınız güzel bir poğaça yapmak istiyor, ancak saatlerce mayalanma işlemini beklemek istemiyorsanız; mayasız pamuk gibi poğaça tarifi sizlerle! 15 dakikada hazırlayacağınız, 20 dakikada pişirceğiz bu tarifte 6 - 8 kişilik sofra kurmanız mümkün. Peynirli, kaşar peynirli, patatesli, kıymalı seçeneklerle yapabileceğiniz bu poğaçalara en yakışacak kesinlikle beyaz peynir ve kaşar peynir karışımı olacaktır. Kahvaltılıklarının vazgeçilmez lezzeti olan mayasız pamuk poğaçaları herkes mayalı sanacak. İşte hayatınızı kurtaracak o tarif...

MAYASIZ POĞAÇA TARİFİ MALZEMELERİ  

  • 1 su bardağı ölçüsünde süt
  • 1 su bardağı ölçüsünde yoğurt
  • 1 su bardağı ölçüsünde sıvı yağ
  • 2 tane kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı üstünde karbonat
  • 1 yemek kaşığı ölçüsünde şeker
  • 1 tatlı kaşığı ölçüsünde tuz
  • 5 su bardağı ölçüsünde un 
 İç harcı için;
  •  Kaşar peynir 
  • Beyaz peynir 
Üzeri için;
  •  Yumurta sarısı 
  • Susam

MAYASIZ POĞAÇA

MAYASIZ POĞAÇA TARİFİ NASIL YAPILIR?

  1. Yoğurma kabınızın içerisine un haricinde tüm malzemeleri alarak güzelce karıştırın.
  2. Ununu yavaş yavaş ilave ederek yoğurma işlemine başlayın. Unun miktarı kalitesine göre değişim gösterecektir. Ancak sizler ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edene kadar un eklemesi yapabilirsiniz.
  3. Hazırlamış olduğunuz hamurunuzu en az 10 dakika dinlendirmeniz gerekiyor. Aceleniz varsa dinlendirmeden de bir sonraki aşamaya geçebilirsiniz.
  4. Hamurunuzdan hemen cevizden birazcık büyük bezeler kopartarak, poğaçalarınıza istediğiniz iç malzeme ile istediğiniz şekli verebilirsiniz.
  5. Elinizde biraz yayarak içerisine kaşar peyniri koyup kapalı pide gibi kapatarak, ters çevirmeli tepsiye sırayla dizmelisiniz. 
  6. Bir kaçını ise beyaz peynir kullanarak doldurabilirsiniz.Dilerseniz kaşar peynir ve beyaz peynir harmanlayarak da haracınızı hazırlayabilirsiniz. cBu harca maydanoz da çok yakışacaktır.
  7. Tepsiye yerleştirmiş olduğunuz poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürerek, susam serpiştirin. Önceden ısıtmış olduğunuz 200 derecelik fırında altı üstü kızarana kadar güzelce pişirin. Herkese afiyet olsun...