Nazilli üst geçidine asılan maket soruşturmasında bir kişi tutuklandı

Nazilli'de yaya üst geçidine Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret içeren maket asılması üzerine gözaltına alınan A.Y., iki suçtan tutuklandı.

Yayın Tarihi: 27.08.2026 15:28
Güncelleme Tarihi: 27.08.2026 15:28

Nazilli üst geçidine asılan maket soruşturmasında bir kişi tutuklandı

Nazilli'de üst geçide maket asılması

Aydın'ın Nazilli ilçesinde, Yeni Mahalle'de bulunan yaya üst geçidine kıyafet giydirilmiş ve üzerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik hakaret içeriği bulunan bir insan maketi asılması üzerine polis ekipleri çalışma başlattı. Olay kamuoyunda tepki çekti ve güvenlik güçleri kısa sürede soruşturma başlattı.

Olayın süreci:

Şüpheli eylem, Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Büro Amirliği ekiplerinin incelemesiyle kayıt altına alındı. Yapılan çalışmalar sonucunda eylemi gerçekleştirdiği belirlenen A.Y., Altıntaş Mahallesi'nde yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından şüpheli, bugün Nazilli Adliyesi'ne sevk edildi.

Soruşturma ve yargılama:

Savcılık ifadesinin ardından şüpheli sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Mahkeme tarafından "Cumhurbaşkanına hakaret" ve "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlarından tutuklanmasına karar verildi. A.Y., işlemlerinin tamamlanmasının ardından cezaevine gönderildi ve soruşturma süreci devam ediyor.

Olayda kullanılan maket ve üst geçitteki yazının içeriği ile ilgili soruşturma ayrıntıları ve varsa diğer şüphelilerin tespiti, yetkililerin yürüttüğü çalışmalar kapsamında değerlendiriliyor.

Nazilli'de üst geçide asılan maketle ilgili 1 kişi tutuklandı

Nazilli'de üst geçide asılan maketle ilgili 1 kişi tutuklandı

Yazar
EDİTÖR

Mustafa Şahin

Adım Mustafa Şahin, 33 yaşındayım. İstanbul'da yaşıyorum. aksiyon.com.tr'de Gündem editörüyüm, uzmanlık alanım güvenlik ve savunma politikaları. Ciddi ve disiplinli biriyim. Okuyucularımıza derinlemesine analizler ve özel dosyalar hazırlamayı seviyorum.