Operasyonun ayrıntıları:
Nazilli Devlet Hastanesi'nde, kurumlar arası koordinasyon sayesinde ilk koroner arter bypass ameliyatı gerçekleştirildi. Operasyon, hastanın başka bir şehre sevk edilmesine gerek kalmadan Aydın'da tamamlandı.
61 yaşındaki Elif Koşar, efor sırasında güçlük ve göğüste sıkışma şikâyetleriyle değerlendirildi ve 28 Eylül 2026 tarihinde koroner anjiyografi yapıldı. İki hastanenin kalp damar cerrahisi ekipleri tarafından koroner damar yapısı birlikte incelendi ve multidisipliner değerlendirme sonucunda koroner arter bypass ameliyatı kararı alındı.
Ekipler ve koordinasyon:
Ameliyat, 5 Ekim 2026 tarihinde Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Yüksek İhtisas Kalp ve Damar Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi ekibi ile Nazilli Devlet Hastanesi sağlık personelinin ortak çalışmasıyla gerçekleştirildi. Operasyonda görev alan isimler arasında Türkiye Sağlık Enstitüleri (TÜSEB) Başkanı Sayın Prof. Dr. Ümit Kervan, Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanları Prof. Dr. Sinan Sabit Kocabeyoğlu ve Uzm. Dr. Abdulkadir Yılmaz, Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı Uzm. Dr. Asım Bülent Yamak ile Nazilli Devlet Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Dr. Gökhun Akkan yer aldı.
İş birliği sayesinde iki koroner damara yönelik operasyon, Nazilli Devlet Hastanesi'nde ilk kez uygulanmış oldu ve hasta transferine gerek kalmadan yerinde tedavi sağlandı.
Hastanın takip ve taburculuk süreci:
Ameliyat sonrası takip sürecinde hastanın durumu stabil seyretti. Multidisipliner bakım ve postoperatif izlem sonucunda Elif Koşar tedavisi tamamlanarak şifa ile taburcu edildi. Bu vaka, kurumlar arası koordinasyonun yerel sağlık hizmetlerine katkısına somut bir örnek olarak kayıtlara geçti.
NAZİLLİ DEVLET HASTANESİ’NDE İLK KORONER BYPASS AMELİYATI YAPILDI