Nazilli'de 'komşu kılığı' operasyonuyla firari şahıs yakalandı
Aydın'ın Nazilli ilçesinde, kasten yaralama suçundan hakkında 25 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve 5 aydır firari olarak aranan C.G., polis ekiplerinin 'alt kat komşu' kılığıyla düzenlediği operasyonla yakalandı.
Operasyon detayları
Edinilen bilgiye göre, Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Aranan Şahıslar Büro Amirliği ekipleri uzun süredir izini sürdükleri C.G.'nin Nazilli'deki saklandığı adresi tespit etti. Dikkat çekmemek amacıyla ekipler kendilerini alt katta oturan komşu gibi tanıtarak adrese gitti ve kapıyı çaldı. Polisin 'Banyo su akıtıyor komşu, bir bakar mısın?' sözleri üzerine kapıyı açan C.G., ekiplerle karşılaştı; şahıs etkisiz hale getirilerek gözaltına alındı.
Adliyeye sevk ve açıklamalar
Emniyetteki işlemlerinin ardından C.G., Aydın Adliyesi'ne sevk edildi. Adliyeye sevki sırasında gazetecilerin 'Polisi komşu mu sandınız?' sorusuna C.G., 'Hayır, kapıyı bilerek açtım' şeklinde yanıt verdi. Çıkarıldığı adli mercilerce tutuklanan C.G. cezaevine gönderildi.
Değerlendirme
Operasyon, aranan şahısın saklandığı adresin tespit edilmesi ve dikkat çekmeyen bir yaklaşım tercih edilmesiyle sonuçlandı. Emniyet birimlerinin mevzuata uygun taktiklerle yürüttüğü çalışmaların bir örneği olarak kayda geçen müdahale, aranan kişinin kısa sürede yakalanmasını sağladı.
AYDIN’IN NAZİLLİ İLÇESİNDE KASTEN YARALAMA SUÇUNDAN HAKKINDA 25 YIL KESİNLEŞMİŞ HAPİS CEZASI BULUNAN VE 5 AYDIR FİRARİ OLARAK ARANAN C.G., POLİS EKİPLERİNİN 'ALT KAT KOMŞU' KILIĞIYLA GERÇEKLEŞTİRDİĞİ OPERASYONLA KISKIVRAK YAKALANDI.