Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

NASA, Lunar Gateway'in üretimi için BAE ile ortaklık kurdu!

NASA ile Birleşik Arap Emirlikleri, Ay yörüngesinde istasyon görevi görecek Lunar Gateway’in üretimi için el sıkıştı. İşte merak edilenler...

Yayın Tarihi: 09.01.2024 11:34
Güncelleme Tarihi: 09.01.2024 11:34

NASA, Lunar Gateway'in üretimi için BAE ile ortaklık kurdu!

NASA, yapımı devam eden Lunar Gateway'e yardımcı olması için Birleşik Arap Emirlikleri'nden (BAE) destek alıyor. Ay yörüngesinde sürekli hareket eden bir istasyon görevi görecek Lunar Gateway'in hava kilidi modülünün tasarımı için BAE'den destek alındı.

Bu hamle, NASA ile American University in the Emirates de (AUE) dahil olmak üzere uluslararası ortakları arasındaki ortaklığı daha da sağlamlaştırıyor. Ajans, bu hafta başında BAE'nin Gateway için Mürettebat ve Bilim Hava Kilidinin inşasına katkıda bulunacağı haberini paylaşmıştı.

nasa

PROJE 2030’DA TAMAMLANACAK

Bu modülün inşasının, Lunar Gateway'deki mürettebatın bilimsel operasyonlar için harici yükleri kurarken ve alırken Gateway'in dışında uzay yürüyüşleri gerçekleştirmesine olanak sağlayacağı için önemli olduğu belirtildi. Modülün inşası için kesin bir tarih paylaşılmadı. Fakat Dubai Veliaht Prensi Şeyh Halid bin Muhammed, bir sosyal medya paylaşımında projenin tamamlanması için 2030 yılını hedeflediklerini söyledi.

NASA'nın uluslararası ortaklıklarını sağlamlaştırmanın yanı sıra, bu proje BAE'nin gelecekteki bir Artemis görevinde yer almasını da garanti altına alacak ve astronotlarından birinin geçen yıl Artemis I ile başlayan tarihi görevlerde Ay'a seyahat etmesine olanak tanıyacak.

Lunar Gateway, gelecekteki Artemis görevlerinin ve NASA ile diğerlerinin Ay'da uzun vadeli üsler kurma girişimlerinin bir parçası olacak.