Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

NASA, Artemis Robotik Ay Keşif Aracı ile adınızı Ay'a gönderecek!

NASA bir kez daha dünyanın dört bir yanından insanları isimlerini uzaya gönderecek. VIPER ile İsminizi Gönderin adlı bu kampanyada isminiz bu yılın sonlarına doğru NASA'nın Volatiles Investigating Polar Exploration Rover (VIPER) aracıyla Ay yüzeyine gönderilecek.

Yayın Tarihi: 08.01.2024 10:42
Güncelleme Tarihi: 08.01.2024 10:42

NASA, Artemis Robotik Ay Keşif Aracı ile adınızı Ay'a gönderecek!

Ay'ın yüzeyini daha derinlemesine keşfetmek için devam eden bir görevin parçası olan gezici araç, Astrobotic'in 2024'ün sonlarında Falcon Heavy roketiyle Dünya'dan ayrılacak olan Griffin Mission One'ın bir parçası olarak fırlatılacak. Gezgin, daha sonra Ay'a ulaşacak. NASA, ise onu Ay'ın hiç kimsenin gitmediği kısımlarını keşfetmek için kullanmayı umuyor.

ay

NEREDEN KAYIT YAPTIRILACAK?

Uzay ajansı görevin riskli olduğunu ama başarılı bir şekilde iniş yapmaları ve Ay yüzeyinin keşfedemedikleri kısımlarını keşfetmeleri halinde bu riskin karşılığını alacaklarını söylüyor. Her zaman olduğu gibi, VIPER ile Adını Gönder kampanyasına NASA'nın internet sitesinden 15 Mart tarihine kadar kaydolabilirsiniz.

NASA, isimleri topladıktan sonra onları keşif aracına yerleştirecek. Katılımcılar ayrıca, ajansın benzer kampanyalarda yaptığı gibi, VIPER görevine isimlerini içeren sanal bir biniş kartı oluşturabilecek ve anı olabilmesi bakımından indirebilecek. NASA, daha önce de insanların Artemis I, Europa Clipper görevi ve daha birçok görevde isimlerini uzaya göndermişti.

Adını VIPER ile Gönder kampanyası, insanların NASA'nın devam etmekte olan keşif görevlerine biraz daha fazla dahil olabilmesinin yollarından sadece biri olarak görülüyor.