Nahçıvan'da yaşamını yitiren tıp öğrencisi Büşra Aksu Ordu'da toprağa verildi

Nahçıvan'da karbonmonoksit zehirlenmesi sonucu ölen Tıp Fakültesi öğrencisi Büşra Aksu, Ordu'da düzenlenen cenaze töreninin ardından defnedildi.

Yayın Tarihi: 16.01.2026 14:56
Güncelleme Tarihi: 16.01.2026 15:07

Nahçıvan'da yaşamını yitiren tıp öğrencisi Büşra Aksu Ordu'da toprağa verildi

Nahçıvan'da yaşamını yitiren tıp öğrencisi Büşra Aksu Ordu'da toprağa verildi

Nahçıvan Devlet Üniversitesi Tıp Fakültesi 2'nci sınıf öğrencisi Büşra Aksu, eğitim gördüğü Azerbaycan'ın Nahçıvan kentinde 14 Ocak'ta yaşamını yitirdi. Aksu ile birlikte aynı evde bulunan Veterinerlik Fakültesi 1'inci sınıf öğrencisi Ahmet Kavak de ölü bulundu.

Olay ve ilk bulgular

14 Ocak tarihinde gerçekleşen olayda, yapılan ilk belirlemelere göre öğrencilerin kaldıkları dairedeki şofbenden sızan karbonmonoksit gazı nedeniyle zehirlendikleri tespit edildi. Olayın ayrıntılarına ilişkin resmi incelemeler sürüyor.

Cenaze töreni ve defnedilme

Ailesi tarafından Azerbaycan'dan alınarak Türkiye'ye getirilen Büşra Aksu için Ordu nüfusuna kayıtlı olduğu Altınordu ilçesi Saraycık Mahallesi'nde cenaze töreni düzenlendi. Aksu'nun cenazesi, cuma namazı sonrası Saraycık Merkez Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından aynı mahallede toprağa verildi.

Aile bilgileri

Sezai ve Fatma çiftinin kızı olan Büşra Aksu'nun bir erkek kardeşinin bulunduğu öğrenildi.

CENAZE NAMAZI

CENAZE NAMAZI

CENAZENİN TAŞINMASI

Yazar
EDİTÖR

Elif Çelik

Selam! Ben Elif Çelik, 22 yaşındayım ve Bursa'dan bağlanıyorum. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin en genciyim, yeni mezun oldum. Enerjim süper! Sosyal medya trendleri, sokak röportajları ve gençliğin nabzını tutan konular bende. Bu işe bayılıyorum!