Mut’ta zeytinyağı lezzeti yarışmada buluştu

Mut'ta düzenlenen 3. Zeytin ve Zeytinyağı Festivali'nde zeytinli içli sıkma, zeytinyağlı kısır ve börülce salatası kategorilerinde yarışıldı.

Yayın Tarihi: 10.10.2026 16:32
Güncelleme Tarihi: 10.10.2026 16:32

Mut’ta zeytinyağı lezzeti yarışmada buluştu

Mut’ta zeytinyağı lezzeti yarışmada buluştu

Mersin'in Mut ilçesinde düzenlenen 3. Mut Zeytin ve Zeytinyağı Festivali kapsamında, bölge mutfağının zeytinyağlı lezzetleri yarıştı. Etkinlik tarihi Karacaoğlan Çınaraltı Parkı'nda gerçekleştirildi ve katılımcılar hazırladıkları yemeklerle jüri karşısına çıktı.

yarışma ve kategoriler:

Yarışmada üç ana kategori belirlendi: zeytinli içli sıkma, zeytinyağlı kısır ile zeytin ve zeytinyağlı börülce salatası. Değerlendirmeyi Mutfak Sanatları ve Gastronomi Sanatları Federasyonu (MUKAFED) üyelerinden oluşan jüri yaptı. Sıcak kategoride ilk üçe girenler ise şu isimler oldu: birinci Münire İlgili, ikinci Gönül Kiraz ve üçüncü Eyüp Pekduran. Finale kalanlara para ödülü verildi.

jüri değerlendirmesi ve etkinlik atmosferi:

Federasyon şefi jüri üyesi Mustafa Polat, Mut'taki katılımın yüksek olmasından memnuniyet duyduklarını söyledi ve şu değerlendirmeyi yaptı: "Mut’ta üretilen zeytinyağının bu kadar hafif olduğunu bilmiyorduk. Tadı, kokusu gerçekten çok güzel. Yarışmacıların yaptıkları yemeklerde seçim yaparken gerçekten zorlandık. Çünkü hepsi birbirinden güzeldi". Katılımcılar ve izleyiciler festivaldeki lezzetleri deneyimleyerek bölgesel üretimin önemine dikkat çekti.

Festival, yerel üretimin ve zeytinyağlı mutfağın tanıtılmasına katkı sağlarken, yarışma formatı hem yarışmacılara hem de izleyicilere zengin bir deneyim sundu. Ödül töreniyle etkinlik sonlandırıldı ve organizasyonun gelecekteki etkinlikler için umut verdiği belirtildi.

MUT İLÇESİ’NDE 3’CÜ. MUT ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI FESTİVALİ KAPSAMINDA ZEYTİNYAĞLI YEMEK YARIŞMASI...

MUT İLÇESİ’NDE 3’CÜ. MUT ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI FESTİVALİ KAPSAMINDA ZEYTİNYAĞLI YEMEK YARIŞMASI DÜZENLENDİ.

Yazar
EDİTÖR

Elif Çelik

Selam! Ben Elif Çelik, 22 yaşındayım ve Bursa'dan bağlanıyorum. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin en genciyim, yeni mezun oldum. Enerjim süper! Sosyal medya trendleri, sokak röportajları ve gençliğin nabzını tutan konular bende. Bu işe bayılıyorum!