Muş Varto'da 'Türk Örümcek Adam' Ayaz Salih Koç yılan otu yedikten sonra hastaneye kaldırıldı

Muş'un Varto ilçesinde sosyal medya fenomeni Ayaz Salih Koç, seyyar satıcıdan aldığı yılan otunu çiğ tüketince zehirlenme şüphesiyle Varto Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Yayın Tarihi: 20.05.2026 23:07
Güncelleme Tarihi: 20.05.2026 23:11

Muş Varto'da 'Türk Örümcek Adam' Ayaz Salih Koç yılan otu yedikten sonra hastaneye kaldırıldı

Muş Varto'da 'Türk Örümcek Adam' Ayaz Salih Koç hastaneye kaldırıldı

Varto ilçesinde öğlen saatlerinde meydana gelen olayda, sosyal medyada 'Türk Örümcek Adam' olarak tanınan Ayaz Salih Koç, seyyar satıcıdan temin ettiği yılan otunu çiğ olarak tüketmesinin ardından zehirlenme şüphesiyle Varto Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Olayın seyri

Olay, Koç’un öğle saatlerinde Varto’da seyyar bir satıcıdan aldığı otu çiğ olarak tüketmesinin ardından rahatsızlanmasıyla başladı. Sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından Koç, Varto Devlet Hastanesi'ne sevk edilerek tedavi altına alındı. Hastanedeki tedavisi sürerken sağlık durumunun yakından takip edildiği bildirildi.

Koç'un iddiası

Ayaz Salih Koç, seyyar satıcı tarafından kendisine verilen otun normalde haşlanarak tüketildiğini, ancak kendisine çiğ olarak yedirildiğini ve bunun bir şaka amacı taşıdığını ileri sürdü. Koç'un açıklaması şöyle: 'Ben Türkiye’yi gezen ‘Örümcek Adam’ olarak Muş’un ilçelerini dolaşırken, 5. ilçem olan Varto’da öğle saatlerinde seyyar satıcı tarafından normalde haşlanarak tüketilen bir otun çiğ olarak bana yedirdi. Bu durumun bir şaka amacıyla yapıldığını düşünüyorum. Kısa süre sonra rahatsızlanarak Varto Devlet Hastanesine kaldırıldım ve şu an tedavi altındayım, müdahale devam ediyor.'

Sağlık durumu ve soruşturma

Varto Devlet Hastanesinde tedavi altında olan Koç'un sağlık durumunun takip edildiği, olayla ilgili değerlendirmelerin ve soruşturmanın sürdüğü bildirildi. Yetkililerin açıklamaları ve süreçle ilgili gelişmeler takip ediliyor.

Önemli not: Olayla ilgili resmi kurum açıklamaları ve sağlık durumuna ilişkin güncellemeler, konunun seyrine göre kamuoyuyla paylaşılacaktır.

MUŞ'UN VARTO İLÇESİNDE SEYYAR SATICIDAN ALDIĞI YILAN OTUNU ÇİĞ TÜKETEN "TÜRK ÖRÜMCEK ADAM" LAKAPLI...

MUŞ'UN VARTO İLÇESİNDE SEYYAR SATICIDAN ALDIĞI YILAN OTUNU ÇİĞ TÜKETEN "TÜRK ÖRÜMCEK ADAM" LAKAPLI FENOMEN AYAZ SALİH KOÇ, HASTANEYE KALDIRILDI.

Yazar
EDİTÖR

Mehmet Yılmaz

Ben Mehmet Yılmaz, 28 yaşındayım. İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin hırslı araştırmacı gazetecisiyim. Masa başında durmayı sevmem; sahada, meclis koridorlarında, siyasi kulislerde gerçeklerin peşindeyim. İdealist biriyim ve işimi ciddiyetle yaparım.