Muş'ta Ramazan Bayramı dolayısıyla tatlıcılarda yoğunluk gözlemleniyor. Yerel işletmeler, artan talepleri karşılamak amacıyla gece ve gündüz vardiyalı olarak çalışarak, baklava, şekerpare, güllaç, kadayıf ve soğuk baklava gibi birçok tatlı türünü özenle hazırlıyor.
İşletme sahibi Veysel Okşaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her yıl bayram öncesinde yoğunluk yaşandığını belirtti. Bu yıl Ramazan ayında en çok güllaç tüketiminin yaşandığını ifade eden Okşaş, "Havaların soğuk olmasıyla şerbetli tatlılara rağbet vardı. Satışlardan memnunuz. Ustalarımız vardiyalı çalışıyor. Günde ortalama 100 tepsi tatlı çıkarıyoruz. Yaklaşık 1500 tepsi üretim yapacağız. Vatandaşlarımızın bilmedikleri, tanımadıkları yerden tatlı almamalarını öneriyoruz çünkü kullanılan yağın, şekerin bir standardı yok. Şeker pancarından yapılan şekeri kullanıyoruz. Şerbetli tatlıların tamamını üretiyoruz," dedi.
Okşaş, ayrıca bayram nedeniyle tatlı bir telaş içinde olduklarını ve müşterilerin özel siparişler verdiklerini de sözlerine ekleyerek, "Arife gününe kadar müşterilerimizin bütün siparişlerini teslim edeceğiz. Tezgahlarımız rengarenk ve çok güzel. Görenler almak istiyor," şeklinde konuştu.
Muş'ta Ramazan Bayramı dolayısıyla tatlıcılar, aldıkları siparişleri yetiştirmek için çaba gösteriyor. Kent sakinlerinden gelen talebi karşılayabilmek için gece gündüz vardiyalı çalışan işletme sahipleri, baklava, şekerpare, güllaç, kadayıf ve soğuk baklava gibi birçok tatlı türünü özenle hazırlıyor. Ustaların hünerli elleriyle hazırlanan tatlılar, müşterilerin beğenisine sunuluyor.
Muş'ta Ramazan Bayramı dolayısıyla tatlıcılar, aldıkları siparişleri yetiştirmek için çaba gösteriyor. Kent sakinlerinden gelen talebi karşılayabilmek için gece gündüz vardiyalı çalışan işletme sahipleri, baklava, şekerpare, güllaç, kadayıf ve soğuk baklava gibi birçok tatlı türünü özenle hazırlıyor. Ustaların hünerli elleriyle hazırlanan tatlılar, müşterilerin beğenisine sunuluyor.