DOLAR
42,56 -0,01%
EURO
49,55 0,02%
ALTIN
5.737,58 0,03%
BITCOIN
3.866.072,54 -0,16%

Muş'ta lise öğrencileri Gazze'ye yönelik saldırıları yürüyüşle protesto etti

Erentürk Öz Şeker Anadolu Lisesi öğrencileri, okul konferansının ardından Bitlis-Muş kara yolundaki üst geçide yürüyüp Filistin bayrağı asarak Gazze'ye yönelik saldırıları protesto etti.

Yayın Tarihi: 07.10.2025 16:11
Güncelleme Tarihi: 07.10.2025 16:21

Muş'ta lise öğrencileri Gazze'ye yönelik saldırıları yürüyüşle protesto etti

Muş'ta lise öğrencilerinden Gazze'ye yönelik saldırılara tepki yürüyüşü

Erentürk Öz Şeker Anadolu Lisesi öğrencileri, okulda düzenlenen konferansın ardından ellerindeki dövizler ve Filistin bayraklarıyla bir araya gelerek Gazze'ye yönelik saldırıları protesto etti.

Yürüyüş ve üst geçide bayrak asılması

Öğrenciler, Bitlis-Muş kara yolundaki üst geçide kadar yürüdü ve üst geçide Filistin bayrağı astı. Yürüyüş sırasında taşınan dövizler ve bayraklarla Gazze'ye yönelik saldırılara tepki gösterildi.

Okul yönetiminin açıklaması

Okul Müdürü Remzi Sayılgan, yürüyüşün ardından yaptığı açıklamada, "Milli Eğitim Bakanlığının yayımladığı genelgeye göre, tüm ülkede okullarda eş zamanlı Filistin konusunda farkındalık etkinlikleri yapıldığını" belirtti. Sayılgan, etkinliklerin amacını Filistin farkındalığını dünya kamuoyuna duyurmak olarak açıkladı.

Sayılgan ayrıca, okulda düzenlenen etkinliklerle öğrencilere farkındalık kazandırmayı hedeflediklerini ve Maarif Eğitim Modeli kapsamında akademik başarının yanında sevgi, merhamet, şefkat, hoşgörü ve empati gibi değerlerin de öğrencilerde güçlendirilmesine önem verdiklerini vurguladı: "Bir yürekte iyilik yoksa kesinlikle akademik başarıyla meyve veremez. Bugün Filistin'e yapılan zulme, baskıya, şiddete karşı duruş sergiledik."

Öğrencilerin mesajı

Öğrencilerden Rabia Karakaya, Filistin'in baskı altında olduğunu belirterek arkadaşlarıyla birlikte etkinlik düzenlediklerini söyledi: "Katliama 'dur' demek istiyoruz. Öğrencilerin okula gitmesini ve bu soykırıma son verilmesini istiyoruz."

Etkinlik, okul içi konferansın ardından gerçekleştirildi ve öğrencilerle okul yönetimi, farkındalık oluşturma amacını öne çıkararak faaliyetlerini sürdürdü.

Muş'ta Erentürk Öz Şeker Anadolu Lisesi öğrencileri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını...

Muş'ta Erentürk Öz Şeker Anadolu Lisesi öğrencileri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti. Okulda düzenlenen konferansın ardından bir araya gelen öğrenciler, ellerindeki dövizler ve Filistin bayraklarıyla Bitlis-Muş kara yolundaki üst geçide kadar yürüdü.

Muş'ta Erentürk Öz Şeker Anadolu Lisesi öğrencileri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını...

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı