DOLAR
42,93 -0,03%
EURO
50,58 0,08%
ALTIN
6.181,62 1,12%
BITCOIN
3.846.446,93 -2,25%

Muş’ta karla mücadele: 333 köy yolu bir günde ulaşıma açıldı

Muş’ta yoğun kar çalışmaları sonucunda 113 personel ve 68 iş makinesiyle 333 köy yolu bir günde ulaşıma açıldı.

Yayın Tarihi: 29.12.2025 08:54
Güncelleme Tarihi: 29.12.2025 09:09

Muş’ta karla mücadele: 333 köy yolu bir günde ulaşıma açıldı

Muş’ta karla mücadele: 333 köy yolu bir günde ulaşıma açıldı

Yoğun kar yağışının ardından ulaşıma kapanan köy yollarının açılması için sahaya çıkan Muş İl Özel İdaresi ekipleri, bir günde 333 köy yolunu yeniden ulaşıma açtı. Operasyon, il genelinde yürütülen karla mücadele çalışmalarının parçası olarak planlı ve koordineli biçimde gerçekleştirildi.

Çalışmanın kapsamı ve ekip yapısı

Karla mücadele kapsamında toplam 11 ekip, 113 personel ve 68 iş makinesi görev aldı. Çalışmalar, il genelinde yürütülerek 368 köy ve 217 mezrada karla mücadele faaliyetleri sürdürüldü. Ekipler, vatandaşların mağduriyet yaşamaması için gece gündüz mesai yaptı.

Zorlu kesimler ve yerel değerlendirmeler

Şenyayla-Üçevler grup köy yolunda bulunan 10 köy ve 24 mezrada, yer yer 1 metreyi aşan kar kalınlığına rağmen yol açma çalışmaları tamamlandı. Bölge sakinleri, ekiplerin hızlı müdahalesiyle erişim sorunlarının giderildiğini belirtti.

Üçevler köyünde yaşayan Bedri Özdemir, "Dün yağan karla birlikte yolumuz ulaşıma kapanmıştı. Bugün Muş İl Özel İdaresi ekipleri yolumuzu açtı. Allah devletimize zeval vermesin. Daha önceki yıllarda kar 3-4 metre yağarken, son yıllarda 1 metre ancak yağıyor" diye konuştu.

Üçevler köyünde yaşayan Bayram Subaşı ise, "Ben Muş merkez Üçevler köyünde ikamet ediyorum. Kar yağışı nedeniyle köy yolumuz dünden beri kapalıydı. Özel İdare ekipleri gelip yolumuzu açtı. Allah razı olsun. Yollar açık olduğu için artık Muş merkeze rahatlıkla gidip gelebiliriz. Ekiplerin Allah yardımcıları olsun" ifadelerini kullandı.

Yetkililer, kar yağışının yoğun olduğu yüksek kesimlerde de öncelikli olarak erişimin sağlanmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini belirtti.

MUŞ'TA ETKİLİ OLAN KAR YAĞIŞININ ARDINDAN 113 PERSONEL VE 68 İŞ MAKİNESİYLE SAHAYA İNEN İL ÖZEL...

MUŞ'TA ETKİLİ OLAN KAR YAĞIŞININ ARDINDAN 113 PERSONEL VE 68 İŞ MAKİNESİYLE SAHAYA İNEN İL ÖZEL İDARESİ EKİPLERİ, BİR GÜNDE 333 KÖY YOLUNU ULAŞIMA AÇTI.

MUŞ'TA ETKİLİ OLAN KAR YAĞIŞININ ARDINDAN 113 PERSONEL VE 68 İŞ MAKİNESİYLE SAHAYA İNEN İL ÖZEL...

Yazar
EDİTÖR

Hüseyin Aydın

Ben Hüseyin Aydın, 34 yaşındayım, İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr'nin Gündem ekibinde adliye ve hukuk muhabiriyim. Karmaşık dava dosyalarını alıp, herkesin anlayacağı şekilde sadeleştirmek benim işim. Detaylara çok önem veririm, titiz çalışırım.