Muş’ta kar yağışı Üçevler bölgesinde yerleşimleri elektriksiz bıraktı
İki gündür etkili olan yoğun kar yağışı, Vangölü Elektrik Dağıtım AŞ’ye (VEDAŞ) ait enerji hatlarında hasara neden oldu. Hasar sonucu merkeze bağlı Üçevler bölgesinde bulunan 10 köy ve 24 mezra iki gündür elektrik alamıyor.
Kesintinin etkileri
Elektriklerin kesilmesiyle yaşam zorlaştı; soğuk koşullarla mücadele eden köylüler günlük ihtiyaçlarını karşılamak için eski usul yöntemlere yöneliyor. Karanlıkta kalan vatandaşlar evlerini aydınlatmak için mum ve lüks lambası kullanıyor, ısınma ve temel ev yaşamında aksamalar yaşanıyor.
Tepkiler ve altyapı tartışması
Bölgede yaşayanlar her kış benzer sorunların tekrarlandığını belirterek VEDAŞ’ın altyapı ve önleyici tedbirler konusunda yetersiz kaldığını ifade etti. Üçevler köyünde ikamet eden Bedri Özdemir, olumsuz hava şartlarına rağmen arızalara daha hızlı müdahale edilmesini ve kalıcı çözümler üretilmesini talep ederek, "10 köy 24 mezranın bulunduğu Üçevler bölgesinde 2 gündür elektriğimiz yok. Biz de eski usul mum ve lüks yakarak günlük ihtiyaçlarımızı karşılıyoruz" dedi.
Köylüler kesintinin bir an önce giderilmesini ve benzer olayların önüne geçecek altyapı yatırımları ile önleyici çalışmalara öncelik verilmesini istiyor.
MUŞ'TA İKİ GÜNDÜR ETKİLİ OLAN KAR YAĞIŞI NEDENİYLE VEDAŞ'A AİT ELEKTRİK HATLARI HASAR GÖRDÜ. ÜÇEVLER BÖLGESİNDE BULUNAN 10 KÖY VE 24 MEZRAYA İKİ GÜNDÜR ELEKTRİK VERİLEMİYOR.