Muş'ta evlat nöbeti: Aileler DEM Parti İl Başkanlığı önündeki eylemlerine devam etti
Her hafta çarşamba DEM Parti binası önünde bir araya gelen aileler, çocuklarının teslim olması çağrılarını yineliyor
Muş'ta çocukları PKK tarafından kaçırılan aileler, DEM Parti İl Başkanlığı binası önündeki eylemlerini sürdürdü. Aileler, her hafta çarşamba günü bir araya gelerek çocuklarına çağrı yapıyor.
Eylemde açılan pankartlarda "Anneler direniyor", "Evlat nöbetindeyiz" ve "Artık yeter yakamızdan düşün" yazıları yer aldı. Anne ve babalar çocuklarının teslim olmasını, güvenli şekilde ailelerine dönmelerini talep etti.
Naciye Sönmez Yıldız, basın mensuplarına oğlundan yıllardır haber alamadığını belirterek, "Oğlum birçok kişi gelip teslim oldu. Çok şükür, 'Terörsüz Türkiye' sürecini yaşıyoruz. Artık küçük değilsin, sesimi duyuyorsan geri dön. Yolunuzu açmışlar, gelin teslim olun." dedi.
Alaattin Koçhan ise oğlu Ersin'in 2016'da Bursa'da kaçırıldığını söyleyerek, "Oğlumun dönmesini bekliyorum. Bu süreç inşallah bize iyi sonuç verecek. Artık silahlar sussun, bir daha canlar yanmasın. Bu süreci yürütenlere çok teşekkür ederim. Oğlum, sesimi duyuyorsan çık gel. Seni bekliyorum." ifadelerini kullandı.
Toplanan aileler, çağrılarını yineleyerek çocuklarının güvenli şekilde teslim olmasını ve ailelerine kavuşmasını istiyor.
Muş'ta çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan aileler, DEM Parti İl Başkanlığı binası önündeki eylemlerine devam etti.