Muş'ta 24 Kasım Öğretmenler Günü törenle kutlandı

Muş Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlediği tören, Şehit Yücel Kurtoğlu Güzel Sanatlar Lisesi'nde saygı duruşu, yemin töreni, şiir ve müzik dinletisi ile gerçekleştirildi.

Yayın Tarihi: 24.11.2025 21:04
Güncelleme Tarihi: 24.11.2025 21:04

Muş'ta 24 Kasım Öğretmenler Günü törenle kutlandı

Muş'ta 24 Kasım Öğretmenler Günü törenle kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü, Mustafa Kemal Atatürk’ün millet mekteplerinde başöğretmenliği kabul edişinin yıl dönümü olarak Muş Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen törenle anıldı. Etkinlik, eğitim camiasının bir araya geldiği, hem anma hem de mesleğin önemine dikkat çekilen bir program olarak gerçekleştirildi.

Törenin akışı

Tören, Şehit Yücel Kurtoğlu Güzel Sanatlar Lisesinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programa mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin yemin töreni damgasını vurdu; bu öğretmenler resmen göreve adım attı. Öğrenciler şiirler okurken, Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümü öğrencileri hazırladıkları eserleri seslendirdi. Ayrıca çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüller takdim edildi.

Yetkililerin mesajları

Programda konuşan Vali Avni Çakır, öğretmenleri ülkenin geleceğini şekillendiren en değerli emekçiler olarak tanımladı ve şunları söyledi: "Bugün burada milletimizin geleceğini omuzlarında taşıyan, bir ülkenin geleceğini değiştirme kudretine sahip öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü büyük bir gururla, anlam ve minnet duygusuyla kutlamak için bir aradayız. Öğretmenlik yalnızca bir meslek değil; bir ülkenin ruhuna işlenen, geleceğini yoğuran, insanı insan yapan en kutsal görevlerden biridir. Sizler sadece bilgiyi aktaran değil; karakter inşa eden, vicdan uyandıran, millî ve manevi değerleri yarınlara taşıyan gerçek kahramanlarsınız. Her bir öğretmenimiz, yavrularımızın en hassas dönemlerinde onların kalplerine dokunan, dertlerini dinleyen, ihtiyaç duyduklarında elinden tutup yol gösteren, hayatlarına yön veren büyük birer emektardır. Bir öğrencinin hayatına dokunmak, bazen bir ülkenin geleceğini değiştirmek demektir. Toplumların geleceğini şekillendiren en güçlü güç; fedakâr, çalışkan ve gönül insanı öğretmenlerdir."

İl Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay ise eğitimde sabır, emek ve inancın önemine vurgu yaparak şu ifadeleri kullandı: "İnsanın iyiliğe ve erdeme doğru giden yolunda sabır, emek ve inançla atılan adımlar talim ve terbiye sürecidir. Milletler varlığını sürdürmek için devletler kurmuştur. Devlet sistematiği içinde en önemli görevi geleceği güvende tutacak bireyleri yetiştirmeye vermiştir. Yani bu görev Milli Eğitim Bakanlığınındır. Bakanlığımız bu görevi, biz seçilmişlere emanet etti. Seçilmiş olmanın sorumluluğu ile ana sınıfından lise sonuna kadar, her evladımızı büyük bir hassasiyetle sevgiyle inançla ve sabırla yetiştiriyoruz. Muş özelinde sorunlarımız ve zorluklarımız var. Ancak şuna inanıyorum ki sorunların çözümü bizim inançla çalışmamıza bağlıdır. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Milletleri kurtaracaklar yalnız ve ancak öğretmenlerdir’ düsturuyla çalışmalıyız."

Katılımcılar ve kapanış

Etkinliğe Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Kantar, İl Jandarma Komutanı Albay Özgür Özer, İl Emniyet Müdürü Melih Kuzudişli, kurum amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Program, törende çekilen hatıra fotoğrafları ile sona erdi.

Değerlendirme: Muş’ta düzenlenen tören, öğretmen mesleğinin hem toplumsal önemine hem de yerel düzeydeki eğitim çalışmalarına ışık tutan bir nitelik taşıdı. Yemin töreni, öğrenci etkinlikleri ve yetkili konuşmaları bir araya getiren program, eğitim camiasının motivasyonunu ve kamuoyunun öğretmene bakışını pekiştirmeyi amaçladı.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN MİLLET MEKTEPLERİNDE BAŞÖĞRETMENLİĞİ KABUL EDİŞİNİN YIL DÖNÜMÜ OLAN 24...

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN MİLLET MEKTEPLERİNDE BAŞÖĞRETMENLİĞİ KABUL EDİŞİNİN YIL DÖNÜMÜ OLAN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ, MUŞ MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN DÜZENLENEN TÖRENLE KUTLANDI.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN MİLLET MEKTEPLERİNDE BAŞÖĞRETMENLİĞİ KABUL EDİŞİNİN YIL DÖNÜMÜ OLAN 24...

Yazar
EDİTÖR

Sultan Bulut

Ben Sultan Bulut, 28 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Yaşam kategorisinde moda, kültür-sanat etkinlikleri ve şehir rehberleri hazırlıyorum. Trendleri yakından takip ederim. Estetik zevkime güvenirim ve detaycıyımdır.