Muş Ovası'nda çiğdemler baharı süslüyor

Muş Ovası'nda açan çiğdemler ovayı kaplayarak renk cümbüşü oluşturdu; yüksek kesimlerde karlar henüz erimedi, ziyaretçiler doğal görüntüyü izlemeye geldi.

Yayın Tarihi: 30.03.2026 17:34
Güncelleme Tarihi: 30.03.2026 17:40

Muş Ovası'nda çiğdemler baharı süslüyor

Muş Ovası'nda çiğdemler baharı süslüyor

Yüksek kesimlerde kar izleri sürerken ova çiğdemlerle kaplandı

Muş Ovası'nda baharın gelişiyle açan çiğdemler, ovayı boydan boya kaplayarak renk cümbüşü oluşturdu.

Crocus (halk arasında "kar çiçeği") olarak bilinen bu bitkiler, karların ardından toprak yüzüne çıkarak metrelerce uzanan doğal bir halı görüntüsü sunuyor. Bölgenin yüksek kesimlerinde kışın izlerini taşıyan kar kütleleri henüz tamamen erimemiş durumda.

Beyaz ve yer yer mor tonlarıyla dikkat çeken çiğdemler, yeşilliklerin arasında güzel görüntüler sunuyor.

Ortaya çıkan bu görsel şöleni yakından görmek isteyen vatandaşlar ovaya akın etti. Ziyaretçilerden Merve Akçil, "Bu yıl yüksek kesimlerde karın geç erimesi nedeniyle çiğdemler de geç çıktı. Biz de bu güzelliği görmek için köylerimizi gezmeye başladık. Biraz geç görmüş olsak da baharın habercisi olduğunu bilmek bizi mutlu ediyor" dedi.

Ailesiyle birlikte bölgeye gelen Halime Su Akçil ise çiçeklerin oluşturduğu manzaraya hayran kaldığını ifade ederek, her yıl bu doğal güzelliği görmek için ovaya gelmeyi düşündüğünü söyledi.

MUŞ OVASI, BAHARIN GELİŞİYLE AÇAN ÇİĞDEMLERLE RENK CÜMBÜŞÜNE DÖNDÜ.

MUŞ OVASI, BAHARIN GELİŞİYLE AÇAN ÇİĞDEMLERLE RENK CÜMBÜŞÜNE DÖNDÜ.

MUŞ OVASI, BAHARIN GELİŞİYLE AÇAN ÇİĞDEMLERLE RENK CÜMBÜŞÜNE DÖNDÜ.

Yazar
EDİTÖR

Fatma Öztürk

Merhaba, ben Fatma Öztürk. 26 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Gündem için yerel yönetimler ve şehir haberlerini takip ediyorum. Benim önceliğim insan hikayeleri ve toplumsal sorunlar. Vatandaşın sesini duyurmayı seviyorum, empati yeteneğimin yüksek olduğunu söylerler.