Muratlı'da direkleri mesken tutan leyleklerin renkli akşamları

Muratlı'ya göç döneminde gelen leylekler, ilçenin ana arterlerinde aydınlatma direkleri ve yüksek noktalarda toplanarak vatandaşların ilgisini çekti.

Yayın Tarihi: 23.08.2026 19:55
Güncelleme Tarihi: 23.08.2026 19:55

Muratlı'da direkleri mesken tutan leyleklerin renkli akşamları

Muratlı'da direkleri mesken tutan leyleklerin renkli akşamları

Tekirdağ'ın Muratlı ilçesinde, göç dönemine girilirken çok sayıda leylek, kent merkezindeki aydınlatma direkleri ve yüksek noktalarda konaklamaya başladı. Direklerin üzerinde yan yana dizilen kuşlar, ilçede göze çarpan görsel bir zenginlik oluşturdu.

Direkler üzerinde toplanma:

İlçenin ana arterleri ve farklı noktalarında görülen leylekler, özellikle akşamüstü saatlerinde yoğunlaşarak toplu halde direklerde konaklıyor. Bu görüntüler, sokaklarda ilerleyen sürücüler ve yayalar için dikkat çekici manzaralar sunuyor.

Vatandaşların ilgisi ve önlemler:

Mustafa Kemal Caddesi başta olmak üzere bazı caddelerde vatandaşlar, cep telefonlarıyla leyleklerin bu anlarını kaydetti. Daha önce elektrik direklerine yuva yapmaya çalışan leylekler için TREDAŞ ekipleri tarafından özel yuva çalışmaları yapılmıştı; bu müdahaleler kuşların güvenliğine katkı sağlıyor.

Göç yolculuğu öncesindeki bu görüntüler, ilçede doğayla iç içe yaşanan huzurlu ve renkli anlardan biri olarak kayda geçti.

Muratlı'da leylekler direkleri mesken tuttu

Muratlı'da leylekler direkleri mesken tuttu

Yazar
EDİTÖR

Mehmet Yılmaz

Ben Mehmet Yılmaz, 28 yaşındayım. İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin hırslı araştırmacı gazetecisiyim. Masa başında durmayı sevmem; sahada, meclis koridorlarında, siyasi kulislerde gerçeklerin peşindeyim. İdealist biriyim ve işimi ciddiyetle yaparım.