Murat Ağırel, Gökçek ailesinin Almanya ve Lüksemburg iddialarını savcılığa anlattı

Murat Ağırel, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nda tanık olarak ifade verip HAMAG ve Almanya-Lüksemburg'daki taşınmaz iddialarına ilişkin belge sundu.

Yayın Tarihi: 31.08.2026 19:46
Güncelleme Tarihi: 31.08.2026 19:46

Murat Ağırel, Gökçek ailesinin Almanya ve Lüksemburg iddialarını savcılığa anlattı

ifade süreci:

Gazeteci Murat Ağırel, Ankara Adliyesi'nde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında başlatılan resen soruşturma kapsamında tanık sıfatıyla ifade verdi. Ağırel, ifadesinin tamamlanmasından sonra basın mensuplarına kısa açıklamalarda bulundu.

hamag ve Avrupa'daki taşınmaz iddiaları:

Ağırel, soruşturma sırasında Başsavcıvekiline edindiği bilgi ve belgeleri ayrıntılı şekilde aktardığını bildirdi. Buna göre, Melih Gökçek, oğlu Ahmet Gökçek ve eşi Hülya Gökçek tarafından Almanya Düsseldorf'ta kurulan HAMAG isimli bir şirketin izini sürdüğünü söyledi. İddialarda HAMAG'ın kuruluşunda sıfır ciro ve sıfır çalışan ile, 30 bin euro sermayesi olduğu, ancak 2024 yılına gelindiğinde bir anda 3 milyon 800 bin euro mal varlığına ulaştığı yer alıyor.

Ağırel, bu mal varlığının ilk etapta 15 daire ve 2 ticari alandan oluştuğunu, ardından Velbert şehrinde 18 daire ve 5 ticari alan içeren bir alışveriş merkezine evrildiğini ve buranın yaklaşık 8 milyon 700 bin euro değerinde olduğunu aktardı. İddialara göre aynı taşınmaz için iki kez sözleşme yapıldı; önce Hülya Gökçek adına, sonra HAMAG adına sözleşme tekrarlandı ancak şartlar yerine getirilmediği için satış gerçekleşmedi.

lüksemburg pazarlığı ve savcılığa sunulan belgeler:

Ağırel, izlediği hattın Lüksemburg'a döndüğünü ve iki kişiden aldığı bilgiye göre yaklaşık 180-200 milyon euro tutarında bir alışveriş merkezi pazarlığı yapıldığını, uzlaşma sağlanamayınca alımdan vazgeçildiğini belirtti. Konuyla ilgili haberleri yayımladığını, Gökçek ailesinin önce yalanlama yaptığını ve kendisinin belgeleri olduğunu televizyon yayınında beyan ettiğini söyledi.

Son olarak Ağırel, elindeki tüm belge, bilgi ve delilleri Başsavcıvekiline ayrıntılı şekilde sunduğunu ve bu kapsamda tanık olarak ifadesinin alındığını ifade etti.

GAZETECİ MURAT AĞIREL, ANKARA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI TARAFINDAN ESKİ ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE...

GAZETECİ MURAT AĞIREL, ANKARA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI TARAFINDAN ESKİ ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MELİH GÖKÇEK HAKKINDA BAŞLATILAN RESEN SORUŞTURMAYA İLİŞKİN, "SORUŞTURMA ÇOK GENİŞLEYECEK, ÇOK FAZLA İSME İLERLEYECEK. BEN BU DÜŞÜNCEDEYİM VE BU SORUŞTURMANIN SONUCUNDA DAHA BÜYÜK BİR OLAYIN ORTAYA ÇIKACAĞI, OLAY ÖRGÜSÜNÜN ORTAYA ÇIKACAĞI KANISINDAYIM" DEDİ.

Yazar
EDİTÖR

Fatma Öztürk

Merhaba, ben Fatma Öztürk. 26 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Gündem için yerel yönetimler ve şehir haberlerini takip ediyorum. Benim önceliğim insan hikayeleri ve toplumsal sorunlar. Vatandaşın sesini duyurmayı seviyorum, empati yeteneğimin yüksek olduğunu söylerler.