Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Muhalefet lideri Özgür Özel partisinin TBMM grup toplantısında konuşuyor!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi Toplantısı’nda konuşmasına başladı. İşte Özel’in grup toplantısındaki konuşmasında dikkat çeken detaylar…

Yayın Tarihi: 21.05.2024 14:05
Güncelleme Tarihi: 23.05.2024 00:01

Muhalefet lideri Özgür Özel partisinin TBMM grup toplantısında konuşuyor!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, az önce CHP’nin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Grup Toplantısı’na başladı. Bir konuşma yaparak toplantıya başlayan Özgür Özel kadına şiddet ve İstanbul Sözleşmesi, Kobani Davası, Sinan Ateş Cinayeti, "etki ajanlığı" gibi gündeme dair kritik açıklamalarda bulundu. 

31 Mart yerel seçimlerinin ardından doğru adayların güler yüzlü bir şekilde karşılandığını ifade eden Özgür Özel, 47 yıl sonra Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilk kez birinci parti olduğunu kaydetti. Türkiye’nin dört bir yanında çok önemli görevler üstlendiklerini belirten Özel, Adıyaman’daki depremde kendi ailesinin taziyesine katılmadan diğer insanların yardımına koşan partililerin olduğunu ifade etti. Depremde yaşananlardan ve yapılanlardan bahseden Özgür Özel, daha sonra Anayasa Mahkemesi’nin kadınlarla ilgili olan kararlarına değindi. 

AYM’nin kadınların artık dilerse evlenmeden önceki soyadını tek başına kullanabileceğini belirten Özel, bu konuda bir düzenleme getirilmesi gerektiğini kaydetti. AYM kararının bağlayıcı olduğunu ve uygulanması gerektiğini vurgulayan Özel, İstanbul Sözleşmesi’ne bir kez daha dikkat çekti. Kadın haklarına ve İstanbul Sözleşmesi’ne değinen Özel, yasaların da gayet caydırıcı olduğunu ancak uygulanmadığını iddia etti. 

Balıkesir Üniversitesi’nde okuyan ve geçtiğimiz günlerde 25 bıçak darbesiyle bıçaklanacak öldürülen 20 yaşındaki Ata Emre Akman’ın cinayetine değinen Özel, motokuryelerin isteklerini de dile getirdi. Motokuryelerin tehlikeli iş belgesi, eğitim verilmesi talebinde bulunduklarını kaydeden Özel, enflasyonla mücadele konusuna geçti. 

Hükümetin ekonomik tahminlerini tutturamadığını itiraf edip revize etmekle meşgul olduğunu öne süren Özel, enflasyon hedefinin yüzde 38’e yükseltildiğini kaydetti. Ayrıca kamuda tasarruf adı altında memurun servisini aldıklarını söyledi. Köprülere yüzde 181 zam yapıldığını da ekleyen Özel, şu ifadeleri kullandı: 

“Kamuda tasarruf adı altında memurun servisiyle uğraşıyorlar, öğretmen ataması yapmamayı marifet sayıyorlar.

Enflasyonu düşüreceğiz diye asgari ücrete zam yapmayanlar, emekliyi 10 bin liraya muhtaç bırakanlar köprülere, yollara yüzde 181 zam yapıyorlar. Sonra da enflasyonla mücadeleden bahsediyorlar.”