Muğla Menteşe Pazarcıları Dondurucu Soğuğa Karşı Pazar Girişinde Ateş Yakıyor

Meteoroloji uyarıları sonrası Muğla'da sıcaklıklar düştü; Menteşe pazarında esnaf, soğukta ısınmak için pazar girişinde odun ateşi yakıyor.

Yayın Tarihi: 20.01.2026 15:31
Güncelleme Tarihi: 20.01.2026 15:31

Muğla Menteşe Pazarcıları Dondurucu Soğuğa Karşı Pazar Girişinde Ateş Yakıyor

Muğla Menteşe Pazarcıları Dondurucu Soğuğa Karşı Pazar Girişinde Ateş Yakıyor

Esnaf, soğuk havanın etkisini azaltmak için ortak çözüm olarak ateş çevresinde ısınıyor

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü uyarılarının ardından Muğla genelinde hava sıcaklıkları hızla düşerken, Menteşe ilçesindeki pazar esnafı soğuğa karşı pratik bir çözüm geliştirdi. Sabahın erken saatlerinde kurulan pazarda termometrelerin sıfırın altına indiği dönemlerde esnaf, pazar girişinde odun ateşi yakarak ısınıyor.

Pazar tezgâhlarının başında günün ilk saatlerinde başlayan soğuk, hem satış hem de çalışma koşullarını zorlaştırıyor. Uzun yıllardır pazar esnaflığı yapanların deneyimi, bu tür soğuk dalgalarının etkisini azaltmak için kolektif önlemler alındığını gösteriyor.

30 yıldır pazar esnaflığı yapan 55 yaşındaki Cengiz Karaağaç, kışın onlar için çok sert geçtiğini belirterek, "Kış aylarında çok üşüdüğümüz için girişte bu ateşi yakıyoruz. Tüm esnaf arkadaşlarımızla beraber burada toplanıp ateşin başında ısınıyoruz. Sadece biz değil, pazara gelen geçen vatandaşlar da ısınmak için ateşin başına geliyor" dedi.

Ateş, pazara gelen vatandaşlar için de bir durak noktası haline gelirken, özellikle sabah saatlerindeki ayaz nedeniyle esnaf gün boyu ateşi harlayarak ısınıyor. Bu uygulama, esnafın dayanışma içinde kısa vadeli ve pratik çözümler ürettiğini ortaya koyuyor.

Sonuç olarak, Menteşe pazarındaki odun ateşi uygulaması, soğuk hava dalgasının günlük ticaret ve çalışma koşulları üzerindeki etkisini hafifletmeyi amaçlayan geçici bir önlem olarak öne çıkıyor. Meteoroloji uyarıları doğrultusunda halk ve esnafın sürdürülebilir ısınma çözümlerine yönelik ihtiyaçları ise dikkat çekiyor.

BÖLGE GENELİNDE ETKİLİ OLAN SOĞUK HAVA DALGASI, HAYATI OLUMSUZ ETKİLEMEYE DEVAM EDİYOR. MENTEŞE’DE...

BÖLGE GENELİNDE ETKİLİ OLAN SOĞUK HAVA DALGASI, HAYATI OLUMSUZ ETKİLEMEYE DEVAM EDİYOR. MENTEŞE’DE SABAHIN ERKEN SAATLERİNDE TEZGAH AÇAN PAZARCI ESNAFI, TERMOMETRELERDE SIFIRIN ALTINDAKİ SAATLERDE ZOR ANLAR YAŞIYOR.

BÖLGE GENELİNDE ETKİLİ OLAN SOĞUK HAVA DALGASI, HAYATI OLUMSUZ ETKİLEMEYE DEVAM EDİYOR. MENTEŞE’DE...

Yazar
EDİTÖR

Mehmet Yılmaz

Ben Mehmet Yılmaz, 28 yaşındayım. İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin hırslı araştırmacı gazetecisiyim. Masa başında durmayı sevmem; sahada, meclis koridorlarında, siyasi kulislerde gerçeklerin peşindeyim. İdealist biriyim ve işimi ciddiyetle yaparım.