Muğla'dan Kaş'a uzanan yangın 25. saatte kontrol altına alındı

Muğla Seydikemer’de 29 Ağustos Cumartesi ziraat alanında başlayan ve rüzgarla Antalya Kaş’a kadar yayılan orman yangını, ekiplerin müdahalesiyle 25. saatte kontrol altına alındı.

Yayın Tarihi: 30.08.2026 11:45
Güncelleme Tarihi: 30.08.2026 11:46

Muğla'dan Kaş'a uzanan yangın 25. saatte kontrol altına alındı

Muğla'dan Kaş'a uzanan orman yangını kontrol altına alındı

29 Ağustos Cumartesi saat 10.30 civarında Muğla’nın Seydikemer ilçesine bağlı Korubükü Mahallesi yakınlarında ziraat alanında başlayan yangın, etkili rüzgarın etkisiyle hızla yayılarak Antalya’nın Kaş ilçesine kadar ilerledi. Yoğun uğraş sonucu yangın 25. saatte kontrol altına alındı, bölgedeki ekipler soğutma çalışmalarına devam ediyor.

yangının seyrine ilişkin ayrıntılar:

Başlangıçta orman dışı bir alanda başlayan yangın, kısa sürede rüzgârın yön ve hızına bağlı olarak mesafe kat etti. Bölgedeki alevlerin ilerleme hızı, hava koşullarının değişken olması nedeniyle ekiplerin müdahalesini zorlaştırdı. Müdahale sırasında öncelik, yerleşim yerleri ve kritik altyapının korunması olarak belirlendi.

müdahaleler ve sonrası:

Orman Genel Müdürlüğü ekipleri hem havadan hem de karadan çalışmalar yürüttü; yangına müdahalede yerel birimler, gönüllüler ve diğer kurumlar da destek verdi. Kurumun açıklamasında, "Muğla Seydikemer’de orman dışı alanda başlayarak Antalya Kaş’a sıçrayan yangını, ekiplerimizin havadan ve karadan yoğun müdahalesi sonucunda kontrol altına aldık. Bölgede soğutma çalışmalarımız devam ediyor. Yangınla mücadelemize destek veren tüm kurumlarımıza, yerel yönetimlerimize, gönüllülerimize ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

Yetkililer, alanda soğutma ve denetim çalışmalarının süreceğini belirtiyor; bölge halkından da uyarılara ve güvenlik önlemlerine dikkat edilmesi istendi.

MUĞLA'NIN SEYDİKEMER İLÇESİNDE BAŞLAYIP ANTALYA'NIN KAŞ İLÇESİNE KADAR İLERLEYEN ORMAN YANGINI...

MUĞLA'NIN SEYDİKEMER İLÇESİNDE BAŞLAYIP ANTALYA'NIN KAŞ İLÇESİNE KADAR İLERLEYEN ORMAN YANGINI EKİPLERİN YOĞUN UĞRAŞLARI SONUCU KONTROL ALTINA ALINDI.

Yazar
EDİTÖR

Zeynep Kaya

Merhaba, ben Zeynep Kaya. 25 yaşındayım, İzmir'den çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem kategorisinde veri gazeteciliği yapıyorum. Rakamlar benim işim. Anketlerin, istatistiklerin dilini halkın anlayacağı şekilde haberleştiriyorum. Genelde sessiz ama çok dikkatli bir yapıya sahibim.