Muğla'da Ramazan Bayramı Öncesi Otogar ve Toptancı Hallerinde Sıkı Fiyat Denetimi

Muğla Ticaret İl Müdürlüğü ve Büyükşehir Zabıta ekipleri, Ramazan Bayramı öncesi otogar, toptancı hal ve işletmelerde tarife denetimlerini yoğunlaştırdı.

Yayın Tarihi: 20.05.2026 11:38
Güncelleme Tarihi: 20.05.2026 11:42

Muğla'da Ramazan Bayramı Öncesi Otogar ve Toptancı Hallerinde Sıkı Fiyat Denetimi

Muğla'da Ramazan Bayramı Öncesi Otogar ve Toptancı Hallerinde Sıkı Fiyat Denetimi

Muğla Ticaret İl Müdürlüğü ile Muğla Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde vatandaşların mağdur olmaması amacıyla denetimleri sıkılaştırdı. Ekipler, Menteşe Otogarı’nda faaliyet gösteren otobüs firmalarına yönelik kapsamlı bir fiyat ve tarife denetimi gerçekleştirdi.

Denetim Kapsamı

Denetimler kapsamında bilet fiyatlarının bakanlıkça belirlenen tarifelere uygunluğu tek tek incelendi. Vatandaşların güvenli ve ekonomik seyahat etmelerini sağlamak amacıyla yürütülen kontrollerde firma uygulamaları ayrıntılı şekilde değerlendirildi.

Kontroller yalnızca otogarlarla sınırlı kalmayıp market, büfe ve toptancı hallerinde de tarife uygulamaları aralıksız takip edildi. Kurallara uymayan işletmelere yönelik cezai işlem uygulanacağı yetkililerce vurgulandı.

Yetkililerin Açıklamaları

Muğla Ticaret İl Müdürü Mehmet Demirtaş, Ticaret Bakanlığı’nın talimatları doğrultusunda Muğla merkez ve tüm ilçelerdeki otobüs terminallerinde fiyat kontrolü yaptıklarını belirtti. Demirtaş, "Ulaştırma Bölge Müdürlüğü’nün veya Ulaştırma Bakanlığı’nın belirlediği tarifeye uyma zorunluluğu var. Şayet herhangi bir aşırı, anormal bir fiyat artışı tespit edilirse, arkadaşlarımız Haksız Fiyat Artışı (HFA) tutanağı düzenliyor. Bu denetimlerimiz Ticaret İl Müdürlüğü olarak bayram boyunca da kesintisiz devam edecek" dedi.

Süreç ve Yaptırımlar

Mevzuata aykırı davranış tespit edilen firmalara idari yaptırım uygulanıyor; yetkililer bu cezaların aynı zamanda caydırıcı bir uyarı niteliği taşıdığını ifade etti. Denetimler, hem fiyat hem de hizmet standartlarının korunmasına odaklanıyor.

Muğla Ticaret İl Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekiplerinin bayram süresi boyunca sahada olacağı ve haksız kazanç sağlayan işletmelere fırsat verilmeyeceği bildirildi. Mehmet Demirtaş son olarak "Herkese hayırlı bayramlar diliyorum" dedi.

Muğla'da Bayram öncesi otogarda sıkı denetim

Muğla'da Bayram öncesi otogarda sıkı denetim

Yazar
EDİTÖR

Ahmet Demir

Ben Ahmet Demir, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin 'son dakika' uzmanıyım diyebilirsiniz. Kriz anları benim işim. En stresli anlarda soğukkanlılığımı korurum ve en hızlı, en doğru bilgiyi almak için uğraşırım. Pratik çözümler benden sorulur.