DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0%
BITCOIN
3.800.942,8 1,17%

Mudanya'da Su Ürünleri Kanunu Kapsamında Gece Denetimi: 4 Tekne, 57 Kişi Kontrol Edildi

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü öncülüğünde Mudanya'da düzenlenen denetimde 4 tekne ve 57 kişi GBT kontrolünden geçirildi; numune alındı, olumsuzluk tespit edilmedi.

Yayın Tarihi: 14.12.2025 12:22
Güncelleme Tarihi: 14.12.2025 12:22

Mudanya'da Su Ürünleri Kanunu Kapsamında Gece Denetimi: 4 Tekne, 57 Kişi Kontrol Edildi

Mudanya'da Su Ürünleri Kanunu Kapsamında Gece Denetimi

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü, 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu çerçevesinde Mudanya bölgesinde ticari balıkçılık denetimleri gerçekleştirdi. Denetimler, bölgedeki mevzuata uyumun sağlanması ve deniz kaynaklarının sürdürülebilir kullanımının denetlenmesi amacıyla planlandı.

Denetim Detayları

Denetimler Mudanya Deniz Limanı Şube Müdürlüğü koordinesinde yapıldı. Operasyona Bursa İl Tarım - Orman Müdürlüğü ve Mudanya İlçe Tarım - Orman Müdürlüğü ekipleri de katıldı. Kontrollerde 2 deniz aracı ve 8 personel görev aldı; toplamda 4 tekne ve bu teknelerde bulunan 57 şahıs için GBT kontrolleri gerçekleştirildi.

Koordinasyonda bulunan görevliler tarafından mevzuata uygunluk denetiminin bir parçası olarak gerekli numune örnekleri alındı. Bu örneklemeler, deniz ürünlerinin izlenebilirliğinin ve halk sağlığı açısından risklerin değerlendirilmesinde kullanılıyor.

Sonuç ve Değerlendirme

Yapılan kontrollerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmadı. Denetimin sonuçları, ilgili kurumlar arasındaki koordinasyonun etkinliğini ve bölgedeki ticari balıkçılık faaliyetlerinde mevzuata uyumun sürdüğünü gösteriyor. Yetkililer, benzer denetimlerin devam edeceğini bildirerek, yasa ve yönetmeliklere uyumun önemine vurgu yaptı.

BURSA İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ, 1380 SAYILI SU ÜRÜNLERİ KANUNU ÇERÇEVESİNDE DENETİMLER...

BURSA İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ, 1380 SAYILI SU ÜRÜNLERİ KANUNU ÇERÇEVESİNDE DENETİMLER GERÇEKLEŞTİRDİ.

BURSA İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ, 1380 SAYILI SU ÜRÜNLERİ KANUNU ÇERÇEVESİNDE DENETİMLER...

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.