Mudanya'da makas atma sonucu kaza: sürücüye 90 bin lira ceza verildi

Mudanya'da makas yaparak ilerleyen bir otomobilin çarpmasıyla meydana gelen kaza güvenlik kameralarına yansıdı; sürücüye 90 bin lira ceza ve araç 2 ay men edildi.

Yayın Tarihi: 21.08.2026 09:35
Güncelleme Tarihi: 21.08.2026 09:53

Mudanya'da makas atma sonucu kaza: sürücüye 90 bin lira ceza verildi

Mudanya'da trafikte makas yapan sürücünün manevrası kazayla sonuçlandı

Bursa'nın Mudanya ilçesinde trafikte makas atarak ilerleyen bir otomobil, başka bir araca çarparak kaza meydana getirdi. Olay, çevredeki güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı; görüntüler kazanın oluş şekli hakkında net kanıt sundu.

Kaza anı ve kamera kayıtlarının gösterdikleri:

Görüntülerde makas atma olarak tanımlanan tehlikeli şerit değiştirme manevrasının doğrudan kazaya yol açtığı görülüyor. Araçların konumu ve manevranın hızı, çarpmanın kaçınılmaz olduğunu gösterirken, kayıtlar olayın anlık gelişimini ve çevredeki trafiğe etkisini belgeledi.

İdari yaptırım ve uygulanan cezalar:

Olayı inceleyen ekipler, kazaya neden olan sürücüyü tespit etti. Sürücüye 90 bin lira idari para cezası uygulandı, ehliyetine 2 ay süreyle el konuldu ve araç 2 ay süreyle trafikten men edildi. Yetkililer, yapılan tespitlerin yazılı idari işlemlerle sonlandırıldığını bildirdi.

Trafikte makas atma gibi tehlikeli manevraların hem can hem de mal güvenliği açısından ciddi risk oluşturduğunu gösteren bu olay, kameraların ihlalleri tespit etmede ve ceza süreçlerini yürütmede rolünü bir kez daha ortaya koydu. Yetkililer, sürücüleri kurallara uymaya ve ani, tehlikeli şerit değişikliklerinden kaçınmaya çağırdı.

MUDANYA’DA MAKAS DEHŞETİ KAMERADA KAZAYA NEDEN OLAN SÜRÜCÜYE 90 BİN LİRA CEZA

MUDANYA’DA MAKAS DEHŞETİ KAMERADA KAZAYA NEDEN OLAN SÜRÜCÜYE 90 BİN LİRA CEZA

Yazar
EDİTÖR

Ali Yıldırım

Ben Ali Yıldırım, 31 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin gece editörüyüm. Siz uyurken ben gelen haber akışını yönetir, manşetleri belirlerim. Stres altında çalışmaya alışkınım ama ekibi ayakta tutan espriler de benden çıkar.