Mudanya’da gökyüzü anması: SOLOTÜRK ile 104. yıl coşkusu

Mudanya Mütarekesi’nin 104. yılı etkinliklerinde SOLOTÜRK'ün 11 Ekim Pazar gösterisi sahili doldurdu; aileler, protokol ve çevre ilçelerden yoğun katılım sağlandı.

Yayın Tarihi: 11.10.2026 14:40
Güncelleme Tarihi: 11.10.2026 14:58

Mudanya’da gökyüzü anması: SOLOTÜRK ile 104. yıl coşkusu

Mudanya sahilinde yoğun katılım

Bursa’nın Mudanya ilçesinde düzenlenen etkinlikler, Mudanya Mütarekesi’nin 104. yıl dönümü anısına gerçekleştirilen gösterilerle sürerken, akrobasi timi SOLOTÜRK 11 Ekim Pazar günü semalarda yerini aldı. Mudanya sahilinde toplanan vatandaşlar, Türk Hava Kuvvetleri’nin gösterisini ilgiyle izledi ve sahil boyunca uzanan kalabalık uçuşu takip etti.

gösteri atmosferi ve izleyici profili:

Vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla SOLOTÜRK’ün akrobatik manevralarını izlerken, ailelerin ve çocukların yoğun katılımı dikkat çekti. Gösteri sırasında zaman zaman alkışlar yükseldi; etkinlik, ilçede düzenlenen anma etkinliklerinin en çok ilgi çeken kısmı oldu. Etkinliğe çevre ilçelerden gelen ziyaretçiler de katılarak programın bölgesel bir buluşma noktası haline gelmesini sağladı.

protokol katılımı ve tarihsel bağ:

Gösteriyi, Mudanya Kaymakamı Enver Yılmaz, Hava Piyade Albay Özkan Yenigün, Mudanya İlçe Emniyet Müdürü Serdar Makineci, Mudanya Cumhuriyet Başsavcısı Gülhan Gül Akdeniz, İlçe Jandarma Komutanı Veli Türk ve Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç ile siyasi parti ilçe başkanları ve çok sayıda vatandaş birlikte izledi.

11 Ekim 1922 tarihinde imzalanan Mudanya Mütarekesi, Türk Kurtuluş Savaşı’nın diplomatik kazanımlarından biri olarak tarihte yerini almıştı; bu nedenle düzenlenen gösteri, hem tarihî önemin vurgulandığı bir anma hem de yerel sakinlerin ve ziyaretçilerin paylaştığı ortak bir kutlama niteliği taşıdı.

Etkinlik, Mudanya’nın tarihine yakışır bir anma havası sundu; SOLOTÜRK’ün gösterisi, ilçede düzenlenen yıl dönümü programlarının öne çıkan ve hafızalarda kalan bölümü oldu.

BURSA'DA MUDANYA MÜTAREKESİ'NİN 104. YIL DÖNÜMÜ ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN SOLOTÜRK...

BURSA'DA MUDANYA MÜTAREKESİ'NİN 104. YIL DÖNÜMÜ ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN SOLOTÜRK GÖSTERİSİ, VATANDAŞLARDAN YOĞUN İLGİ GÖRDÜ.

Yazar
EDİTÖR

Fatma Öztürk

Merhaba, ben Fatma Öztürk. 26 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Gündem için yerel yönetimler ve şehir haberlerini takip ediyorum. Benim önceliğim insan hikayeleri ve toplumsal sorunlar. Vatandaşın sesini duyurmayı seviyorum, empati yeteneğimin yüksek olduğunu söylerler.