Mudanya'da 28 Kasım 2025'ten beri kayıp Mustafa Abi için aramalar 17 gündür sürüyor
Bursa’nın Mudanya ilçesinde 28 Kasım 2025 tarihinden bu yana kayıp olan Mustafa Abi için başlatılan arama çalışmaları kesintisiz devam ediyor. Kayıp ihbarının üzerinden geçen 17 güne rağmen henüz bir sonuca ulaşılamadı.
Arama çalışmaları
Durumu bildiren ihbarın ardından Jandarma Komutanlığı bünyesindeki Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekipleri bölgede çalışmaları sürdürüyor. İlk 7 gün boyunca AFAD ve çok sayıda sivil toplum kuruluşuna bağlı arama kurtarma ekipleri de çalışmalara destek verdi. Ekipler, kaybolma olayının gerçekleştiği günden itibaren köy ve çevresinde yaklaşık 30-35 kilometrelik bir çember içinde detaylı arama yürüttü.
Ormanlık alanlar, kırsal bölgeler ve olası geçiş güzergâhları tek tek taranmasına rağmen şu ana kadar herhangi bir iz veya tespit elde edilemedi. Bu tür arazilerdeki aramalar, ulaşım ve görüş koşulları nedeniyle zaman zaman güçleşebiliyor; ekipler saha taramalarını koordineli şekilde sürdürüyor.
Ailenin çağrısı
Aile yakınları ve köylüler, arama çalışmalarına destek verirken kayıp yakınlarının belirsiz bekleyişi devam ediyor. Eşi Ayla Abi, yaşadıkları çaresizliği dile getirerek, "Günlerdir evimizde huzur yok, uykusuz bekliyoruz. Köylülerimiz ve jandarma ekipleri ellerinden geleni yapıyor ama hâlâ bir sonuç yok. En azından bir haber alsak, bir iz bulunsa, bu belirsizlik çok zor" ifadelerini kullandı.
Ailesi, Mustafa Abi’yi gören veya yerini bilen vatandaşların vakit kaybetmeden 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak bilgi vermelerini istedi.
Bekleyiş ve beklentiler
Mustafa Abi’den gelecek olumlu bir haber, ailesi ve yakın çevresi tarafından endişe ve umut karışımı duygularla bekleniyor. Yetkililer ve arama ekipleri çalışmaları sürdürürken, vatandaşların sağlayacağı bilgiler arama sürecine yön verebilir ve ulaşılacak ipuçları açısından kritik önem taşıyor.
BURSA'NIN MUDANYA İLÇESİNDE 28 KASIM 2025 TARİHİNDEN BU YANA KENDİSİNDEN HABER ALINAMAYAN MUSTAFA ABİ İÇİN BAŞLATILAN ARAMA ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ SÜRÜYOR. KAYIP İHBARININ ARDINDAN GEÇEN 17 GÜNE RAĞMEN HERHANGİ BİR İZE ULAŞILAMADI.