MTK Koleji’nden sanat ve kültüre destek: Öğrenciler Zeybek Sineması’nda buluştu
Muğlalı yönetmen ve senarist Yüksel Aksu'nun yeni filmi ‘Bak Postacı Geliyor’, vizyona girmesinin ardından MTK Koleji ortaokul ve lise öğrencileri tarafından Muğla’nın simge salonlarından Zeybek Sineması'nda izlendi.
Etkinliğin amacı ve önemi
Okul yönetimi tarafından düzenlenen gösterim, öğrencilerin yaşadıkları kentle kurdukları bağı güçlendirmeyi ve gençlerde kültürel farkındalık oluşturmayı amaçladı. Etkinlik, akademik eğitimin yanında sanatsal ve kültürel gelişimin de önemsendiğini vurgulayan bir yaklaşımı yansıttı.
Yetkililerin değerlendirmesi
MUYABİR Yönetim Kurulu Başkanı Ali Özden Gürbüz etkinlik sonrası şu değerlendirmede bulundu:
"Böylesine anlamlı bir filme destek verirken, kültürümüzü tanıyan ve kökleriyle bağ kuran bireyler yetiştirmek bizim için çok kıymetli. Akademik başarı kadar sanatsal ve kültürel gelişim de eğitim anlayışımızın merkezinde yer alıyor. Öğrencilerimizin yaşadıkları kentin değerlerini sanat yoluyla tanımaları, onları evrensel bakış açısıyla yerel kültürle buluşturmak açısından büyük önem taşıyor. Bu vesileyle, Muğla’nın kültürel dokusunu beyazperdeye taşıyan değerli yönetmenimiz Yüksel Aksu’ya da teşekkürlerimizi sunuyoruz"
Gelecek yaklaşımlar
MTK Koleji, öğrencilerinin sanata erişimini ve kent kültürünü tanımasını sağlayan benzer etkinlikleri desteklemeye devam edeceğini açıkladı. Okulun bu tür etkinliklere öncelik vermesi, eğitim programının kültürel içerikle zenginleştirilmesi çabalarının bir parçası olarak sunuldu.
MUĞLALI YÖNETMEN VE SENARİST YÜKSEL AKSU’NUN YENİ FİLMİ ‘BAK POSTACI GELİYOR’, VİZYONA GİRMESİNİN ARDINDAN MTK KOLEJİ ORTAOKUL VE LİSE ÖĞRENCİLERİ TARAFINDAN MUĞLA’NIN SİMGE SALONLARINDAN ZEYBEK SİNEMASI’NDA İZLENDİ.