MSB duyurdu: Türk hava sahasına giren balistik mühimmat etkisiz hale getirildi
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), İran’dan ateşlendiği belirlenen ve Türk hava sahasına giren bir balistik mühimmatın Doğu Akdeniz’de konuşlu NATO hava ve füze savunma unsurları tarafından imha edildiğini bildirdi.
Olayın kısa özeti
MSB tarafından yapılan yazılı açıklamada, söz konusu balistik mühimmatın Türk hava sahasına girdiği ve daha sonra Doğu Akdeniz’de konuşlu NATO hava ve füze savunma unsurları tarafından etkisiz hâle getirildiği belirtildi.
MSB'nin açıklamasında öne çıkanlar
Açıklamada şu ifadeler yer aldı:
İran’dan ateşlendiği belirlenen ve Türk hava sahasına giren bir balistik mühimmat, Doğu Akdeniz’de konuşlu NATO hava ve füze savunma unsurları tarafından etkisiz hâle getirilmiştir. Ülkemizin topraklarına ve hava sahasına yönelen her türlü tehdide karşı gerekli tedbirler kararlılıkla ve tereddütsüz bir şekilde alınmakta, bölgedeki bütün gelişmeler millî güvenliğimiz öncelenerek dikkatle takip edilmektedir.
MSB'nin açıklaması, Türkiye'nin hava sahasının korunmasına yönelik tedbirlerin NATO unsurlarıyla koordineli şekilde yürütüldüğünü vurguluyor ve bölgedeki gelişmelerin yakından izlenmeye devam edeceğini belirtiyor.
MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI (MSB), İRAN’DAN ATEŞLENDİĞİ BELİRLENEN VE TÜRK HAVA SAHASINA GİREN BİR BALİSTİK MÜHİMMATIN DOĞU AKDENİZ’DE KONUŞLU NATO HAVA VE FÜZE SAVUNMA UNSURLARI TARAFINDAN ETKİSİZ HALE GETİRİLDİĞİNİ BİLDİRDİ.