yolculuk ve rota:
Merzifon ilçesinde baharatçılık yapan 24 yaşındaki Osman Raşid Yüksel, dükkanını 2 haftalığına arkadaşına emanet ederek umreye gitmek üzere motosikletine atladı. Yüksel, yolculuğuna Suriye ve Ürdün'ü geçerek devam ettiğini, bir arkadaşıyla sınır kapısından geçip 4 günde Suudi Arabistan'a ulaştıklarını söyledi.
Toplamda motosikletle 6 bin kilometreden fazla yol kat ettiğini belirten Yüksel, Türkiye'ye dönüşünden sonra deneyimlerini paylaştı. Rota boyunca konakladığı yerlerde ve sınır noktalarında ilgi gördüğünü anlattı.
suudilerin misafirperverliği:
Yüksel, Suudi Arabistan'daki karşılaşmalarını anlatırken, "Suudiler çok misafirperverdi. 'Türk' denince Suudi Arabistan’da akan sular duruyor" ifadelerini kullandı. Yalnızca yakıt için ödeme yaptığını, bunun dışında birçok yerde ev sahipleri tarafından ağırlandığını söyledi: "Sadece benzin parası ödedim diyebilirim."
Mekke'de ibadet sırasında farklı kişilerle sohbet etme fırsatı bulduğunu aktaran Yüksel, karşılaştığı kişilerin Osmanlı'dan bahsettiğini, padişahların isimlerini sayanlarla karşılaştığını ve Türk dizilerine ilgi duyduklarını ifade etti. Bunun yanında gördükleri kişilerin "Cumhurbaşkanımız için dua ediyorlar" dediğini aktardı.
Umre ziyareti sonrasında Yüksel, bir dahaki sefer arkadaşlarıyla birlikte daha kalabalık bir motosiklet grubuyla gitmek istediğini söyledi.
Komşusu Sebahattin Öztürk ise genç esnafı "Maşallah. Helal olsun Osman’a" sözleriyle tebrik ederek gurur duyduklarını belirtti.
MOTOSİKLETİN ÜSTÜNDE TOPLAMDA 6 BİN KİLOMETREDEN FAZLA YOL KAT EDİP TÜRKİYE'YE GERİ DÖNEN 24 YAŞINDAKİ OSMAN RAŞİD YÜKSEL, "SUUDİLER ÇOK MİSAFİRPERVERDİ. TÜRK DENİNCE SUUDİ ARABİSTAN'DA AKAN SULAR DURUYOR" DEDİ.