Motor patlaması sonucu 13 yaşındaki çırak Tunç Çam yaşamını yitirdi
Hatay'ın Samandağ ilçesinde bir oto tamirhanesinde meydana gelen kaza, genç bir çalışanın hayatına mal oldu. Çırak olarak iş yerinde çalışan 13 yaşındaki Tunç Çam, bakımını yaptığı aracın motorunda yaşanan patlamada kopan parçanın başına isabet etmesi sonucu ağır yaralandı.
Olayın seyri ve ilk müdahale:
Kaza, 8 Eylül tarihinde Samandağ ilçesi Uzunbağ Mahallesi'nde gerçekleşti. İş yerine gelen bir aracın motorunda bakım yapılırken patlama oldu ve motordan kopan parça doğrudan Çam'ın başına çarptı. Olayın bildirilmesi üzerine 112 Acil Çağrı Merkezi ekipleri, jandarma ve ambulans kısa sürede sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı ilk müdahalede Çam'ın yaşamını yitirdiği tespit edildi.
Soruşturma ve adli süreç:
Çam'ın cansız bedeni, işlemler için cenaze aracıyla Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Olayla ilgili olarak jandarma ekipleri inceleme başlattı; yetkililer kazanın nedenine dair tespit yapmak üzere güvenlik ve adli prosedürleri sürdürüyor.
Olay, genç yaşta çalışmanın ve atölye ortamlarında yaşanabilecek mekanik arızaların yol açabileceği riskleri bir kez daha gündeme getirdi. Yetkili birimlerin soruşturması ilerledikçe, kaza sebepleri ve sorumluluklarla ilgili ayrıntılar netlik kazanacak.
HATAY’IN SAMANDAĞ İLÇESİNDE OTO TAMİR İŞYERİNDE MEYDANA GELEN PATLAMADA KOPAN PARÇANIN BAŞINA İSABET ETTİĞİ 13 YAŞINDAKİ TUNÇ ÇAM, HAYATINI KAYBETTİ.