ABD'li yatırım bankası Morgan Stanley, Türk lirasının bu yıl Orta ve Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (CEEMEA) bölgesinde en iyi performans gösteren para birimlerinden biri olacağını öngördü.
Banka, 2025 Döviz Kuru Tahminleri Güncellemesi başlıklı raporunu yayınladı. Raporda, banka ekonomistlerinin, geçen yıl yaptıkları tahminlerde, ABD Merkez Bankası (Fed)'nın 2025'te üç faiz indirimi yapabileceği yönündeki bekleyişin değiştiği ve bu yıl haziran ayında sadece bir faiz indirimine gidileceğinin öngörüldüğü ifade edildi.
Asya'nın küresel gelişmekte olan piyasalar içerisindeki düşük performansı da raporda yer aldı. Buna karşın Türk lirasının yatırımcılar arasında popülaritesini sürdürdüğü belirtildi.
Raporda ayrıca, “Tahminlerimize göre Türk lirası, CEEMEA bölgesinde en iyi performans gösteren para birimlerinden biri olacak.” denildi.