Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

MİT, terör örgütüne göz açtırmıyor! 30 terörist öldürüldü

Terör örgütü PKK/YPG’nin üs bölgelerimize yönelik saldırılarına karşı MİT, Irak ve Suriye’nin kuzeyinde operasyonlar düzenledi. Operasyonlarda terör örgütünün çok sayıda hedefi yerle bir edildi. Yılbaşından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2156’ya ulaştı. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, operasyonları Hava Kuvvetleri Harekat Merkezinden yönetti. Güler, sabah saatlerinde Irak sınırına giderek bölgedeki durumu yerinde inceledi. Kuzey Irak’ta iki günde 12 askerimiz şehit oldu.

Yayın Tarihi: 24.12.2023 16:31
Güncelleme Tarihi: 24.12.2023 16:31

MİT, terör örgütüne göz açtırmıyor! 30 terörist öldürüldü

Teröristler Zap Metina arasındaki bir üs bölgesine sızma girişiminde bulundu. Ancak güvenlik güçlerimizin karşılık vermesiyle geri püskürtüldü. Çatışmada ilk temas anında 6 askerimiz şehit oldu, bir askerimiz yaralandı.

Teröristlerin kaçmaya çalıştığı sırada F-16’larla da vuruldu.

Bölgede başka üslere yönelik saldırı ve tacizlerin de engellendiği bildirildi. Bölgede kar yağışı ve sis nedeniyle görüş mesafesinin çok düşük olduğu kaydedildi.

MİT, TERÖR ÖRGÜTÜNÜ VURDU

Güvenlik güçleri, teröristlerin saldırısının ardından MİT’in koordinesinde Irak ve Suriye’nin kuzeyine hava harekatı düzenledi. Harekatlarda terör örgütünün sözde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu 29 hedef imha edildi.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, operasyonların sonucunu açıkladı. Güler, saldırılar sonrası öldürülen terörist sayısının 30’a çıktığını duyurdu.

BAKAN GÜLER SINIRDA

Bakan Yaşar Güler ve TSK komuta kademesi, operasyonları koordine etmek üzere sınıra gitti.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, gece boyunca Hava Kuvvetleri Harekat Merkezinden operasyonları yönetti. Sabahın ilk ışıklarıyla beraber Irak sınır hattına gitti.” denildi.

operasyon

“BU COĞRAFYADAN YOK OLUP GİDECEKLER”

Operasyonların devam edeceğini belirten Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, “Operasyonlar, kim destek verirse versin eli kanlı teröristler bu coğrafyadan yok olup gidinceye, artan şiddet ve baskıyla aralıksız taarruzî anlayışla devam edecek. Dün gece 13, bugün 12 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. Yılbaşından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2156’ya ulaştı.” diye konuştu. Zap Metina üs bölgesindeki saldırıdan bir gün önce de Hakurk’ta bir tepede konuşlu bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarına teröristler, uzun namlulu silahlar, roketatarlar ve el bombalarıyla saldırmıştı.

Bu saldırıda da 6 askerimiz şehit olmuştu.