Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

MİT’ten PKK’ya Suriye’de ağır darbe: 50 hedef yok edildi

Terör örgütü PKK^ya yönelik operasyonalr hız kesmeden devam ediyor. MİT, terör örgütü PKK’nın Suriye’deki üç şehirdeki merkezlerine operasyon düzenledi. Operasyonda, örgütün üst düzey yöneticilerinin de bulunduğu 50’ye yakın hedef imha edildi.

Yayın Tarihi: 26.12.2023 17:19
Güncelleme Tarihi: 26.12.2023 17:31

MİT’ten PKK’ya Suriye’de ağır darbe: 50 hedef yok edildi

MİT, terör örgütü PKK’ya yönelik Suriye’de büyük bir operasyon gerçekleştirdi. Operasyonda, PKK’nın Suriye’nin kuzeyindeki Aynularab (Kobani), Kamışlı ve Amude şehirlerindeki tesisleri hedef alındı.

Operasyonda, örgütün Suriye’deki sözde yönetim kadrosunun da içinde olduğu sorumlu düzeydeki örgüt unsurları etkisiz hale getirildi. Operasyonda, örgütün silah, mühimmat, lojistik ve eğitim tesisleri de vuruldu.

operasyon

Operasyonda, 50’ye yakın hedefin tam isabetle imha edildiği belirtildi. Operasyonun, terör örgütü PKK’nın Suriye’deki faaliyetlerine büyük bir darbe vurduğu ifade edildi.

Operasyonun, Türkiye’nin Suriye’deki terör örgütlerine karşı mücadelesinin kararlılıkla devam ettiğinin bir göstergesi olduğu vurgulandı. Operasyonun, Türkiye’nin ulusal güvenliği ve Suriye’nin toprak bütünlüğü için hayati önem taşıdığı kaydedildi.

operasyon

SİVİLLERİN ZARAR GÖRMEMESİ İÇİN AZAMİ ÖNEM GÖSTERİLDİ

Güvenlik kaynakları, MİT'in yürüttüğü operasyonlarda, sivillerin ve sivil yerleşim binalarının zarar görmemesine azami önem verildiğini belirtti.

Sorumlu düzeydeki örgüt unsurlarının da içinde yer aldığı kritik yerleşke, karargah ve tesislerinden oluşan hedeflerin başarılı şekilde imha edildiğini bildiren güvenlik kaynakları, MİT operasyonlarının, sınır güvenliğine yönelik tehditlerin bertaraf edilmesine, örgütün Türkiye'ye yönelik eylemsel kapasitesinin ve operasyonel hedeflerinin akamete uğratılmasına önemli katkı sağladığını kaydetti.