Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

MİT'ten nokta atışı! PKK/KCK'nın sözde sorumlularından Erdinç Bolcal'ı etkisiz hale getirildi

MİT, terör örgütü PKK/KCK’nın sözde sorumlularından Erdinç Bolcal’ı Irak’ın kuzeyindeki Süleymaniye’de düzenlediği nokta operasyonla öldürdü. Bolcal’ın, teröristlere eğitim ve talimatlar veren faaliyetlerinden sorumlu olduğu belirtildi.

Yayın Tarihi: 25.12.2023 12:25
Güncelleme Tarihi: 25.12.2023 12:25

MİT'ten nokta atışı! PKK/KCK'nın sözde sorumlularından Erdinç Bolcal'ı etkisiz hale getirildi

MİT, terör örgütü PKK’nın üst düzey teröristlerini hedef alarak etkisiz hale getirmeye devam ediyor. MİT, terör örgütü PKK/KCK’nın sözde sorumlularından Erdinç Bolcal’ı Irak’ın kuzeyindeki Süleymaniye’de düzenlediği nokta operasyonla etkisiz hale getirdi. Bolcal, PKK’nın Şilan Guyi Akademisi’nde teröristlere ideolojik ve askeri eğitim veriyordu.

TERÖRİST BOLCAL, TÜRKİYE’YE KARŞI EYLEM PLANLIYORDU

MİT, PKK’ya yönelik operasyonlarına aralıksız devam ediyor. Son olarak, PKK/KCK’nın sözde Şilan Guyi Akademisi sorumlusu Ali Xebat kod adlı Erdinç Bolcal, Süleymaniye’de düzenlenen nokta operasyonla etkisiz hale getirildi. Bolcal, Irak’ta, PKK tarafından ülkemize ve güvenlik güçlerimize yönelik düzenlenen eylemlerde yer alacak teröristlere ideolojik ve askeri eğitimler veriyordu. Ayrıca, Kerkük’teki Türk varlığına yönelik eylem hazırlığı içerisinde olduğu belirlendi.

operasyon

BOLCAL, GENÇLERİ PKK’YA KATILMAYA ZORLUYORDU

Erdinç Bolcal, terör örgütü adına İstanbul, İzmir gibi büyükşehirlerde ideolojik eğitim veren bir isimdi. Aynı zamanda, gençlere yönelik yaptığı propaganda ve baskı çalışmaları ile onları PKK’nın kırsal kadrolarına katmak için çalışmalarda da bulunuyordu. Uzun süre örgüt adına faaliyet yürüten terörist Bolcal, Kuzey Irak’a geçiş yaparak sorumlu bir şekilde silahlı faaliyetleri yürütmeye başladı. Süleymaniye ve Kerkük alanlarında sözde tabur komutanlığı ve akademi sorumluluğu faaliyetlerinde bulundu.

operasyon

MİT, ÖRGÜTÜN ÜST DÜZEY TERÖRİSTLERİNİ HEDEF ALIYOR

MİT, terör örgütü PKK’nın üst düzey teröristlerini hedef alarak etkisiz hale getirmeye devam ediyor. Son bir yıl içinde, örgütün sözde yöneticilerinden Murat Karayılan, Cemil Bayık, Duran Kalkan, Fehman Hüseyin, Sofi Nurettin, Bahoz Erdal gibi isimlerin de aralarında bulunduğu 50’den fazla terörist MİT operasyonlarıyla etkisiz hale getirildi. Bu operasyonlar, terör örgütü PKK’nın hem moralini hem de komuta yapısını büyük ölçüde zayıflattı.

TÜRKİYE, TERÖRLE MÜCADELEDE KARARLI

Türkiye, terörle mücadelede kararlı bir şekilde ilerliyor. Terör örgütü PKK’nın hem yurt içinde hem de yurt dışında faaliyet gösteren unsurlarına yönelik operasyonlar sürüyor. Türkiye, terör örgütü PKK’nın sığınak, barınak ve mühimmat depolarını imha ederek, teröristlerin hareket kabiliyetini kısıtlıyor. Türkiye, aynı zamanda, terör örgütü PKK’nın finansal kaynaklarını da kurutuyor. Türkiye, terör örgütü PKK’nın tüm dünyada terör örgütü olarak tanınması için de diplomatik girişimlerde bulunuyor. Türkiye, terörle mücadelede uluslararası iş birliğine de önem veriyor. Türkiye, terör örgütü PKK’nın Irak’ın kuzeyindeki varlığına son verilmesi için Irak hükümeti ve bölgesel yönetimle de iş birliği içinde. Türkiye, terör örgütü PKK’nın Suriye’deki uzantısı olan YPG/PYD’ye karşı da mücadelesini sürdürüyor. Türkiye, terör örgütü PKK’nın Suriye’de oluşturmaya çalıştığı terör koridorunu engelleyerek, bölgenin güvenliği ve istikrarı için çalışıyor. Türkiye, terör örgütü PKK’nın yanı sıra, FETÖ, DEAŞ, DHKP-C gibi diğer terör örgütlerine karşı da mücadelesini kararlılıkla sürdürüyor. Türkiye, terörle mücadelede halkının desteğini de arkasına alarak, terör örgütlerine karşı zafer kazanmaya devam ediyor.