DOLAR
42,71 -0,04%
EURO
50,38 -0,36%
ALTIN
5.897,5 0,17%
BITCOIN
3.738.881,38 -1,96%

Mısır ve Filistin Başbakanlarından Gazze Şeridi'nin Yeniden İmarı İçin İşbirliği

Mısır ve Filistin başbakanları, Gazze'nin yeniden imar planını görüşmek üzere Kahire'de bir araya geldi.

Yayın Tarihi: 01.03.2025 19:28
Güncelleme Tarihi: 01.03.2025 19:28

Mısır ve Filistin Başbakanlarından Gazze Şeridi'nin Yeniden İmarı İçin İşbirliği

Mısır Başbakanı Mustafa Medbuli, Filistinli mevkidaşı Muhammed Mustafa ile Gazze Şeridi'nin yeniden imar edilmesi ve bölgenin kısa sürede toparlanması planını ele aldı. Mısır Başbakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Medbuli'nin Kahire'de düzenlenen görüşme ile ilgili detaylar paylaşıldı.

İkilinin, 4 Mart'ta düzenlenecek Olağanüstü Arap Birliği Zirvesi'nde, Gazze'nin yeniden imarı ve bölgenin toparlanması konularını tartışacakları ifade edildi. Medbuli, ülkesi Mısır'ın, Doğu Kudüs başta olmak üzere, 4 Haziran 1967 sınırları içinde bağımsız Filistin devleti kurulmasını desteklediğini vurguladı.

Medbuli, Mısır hükümetinin, Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin talimatları doğrultusunda, Filistinlileri yerinden etmeden Gazze Şeridi'ni yeniden inşa etmek için kapsamlı bir plan hazırladığını ifade etti. Ayrıca, ateşkes anlaşmasının tüm aşamalarının uygulanması ve Gazze'nin yeniden imarı için azami gayret gösterileceğini belirtti.

Filistin Başbakanı Muhammed Mustafa da Mısır ile yapılan planın, Gazze halkının yerinden edilmemesini taahhüt ettiğini ve uygulanabilir olduğunu kaydetti. Mustafa, Batı Şeria'nın kuzeyinde meydana gelen olayların Gazze'deki durum kadar tehlikeli olduğunu vurgulayarak, işgalin sona ermesi gerektiğine dikkat çekti.

Mısır, Filistin meselesindeki son gelişmeleri tartışmak ve ABD'nin Gazze'deki Filistinlileri zorla yerinden etme planına karşı ortak bir Arap tutumu oluşturmak amacıyla 4 Mart tarihinde olağanüstü Arap zirvesine ev sahipliği yapacak.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı