Mısır Dışişleri Bakanı Abdulati'den Önemli Görüşmeler
Mısır Dışişleri Bakanı Bedr Abdulati, Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Suudi Arabistan'dan mevkidaşlarıyla, bölgesel gerilimleri düşürmek ve Sudan'daki krize çözüm arayışlarını ele aldı. Bu önemli telefon görüşmesi, bölgedeki mevcut durumun istikrarını sağlamak amacıyla yapıldı.
Koordineli Çabaların Artırılması
Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Abdulati'nin Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan ve BAE Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayid ile gerçekleştirdiği görüşmede, bölgedeki gerilimin daha fazla tırmanmasını önlemek için koordineli çabaların artırılması gerektiği vurgulandı.
Sudan Krizi ve Gazze Şeridi'nde Ateşkes
Ayrıca, görüşmelerde Sudan'daki kriz ve Gazze Şeridi'nde gerçekleşen İsrail saldırıları ele alındı. Taraflar, bölgedeki ateşkes için gösterilen uluslararası arabuluculuk çabalarının yanı sıra, insani yardımların Gazze'ye ulaştırılması konularında fikir alışverişinde bulundu.
ABD, Mısır ve Katar Ortak Çağrısı
Öte yandan, ABD, Mısır ve Katar, 8 Ağustos'ta yaptıkları ortak açıklamada, İsrail ve Hamas ile müzakerelerin yeniden başlatılmasını talep ederek, ateşkesler için Kahire veya Doha'da 15 Ağustos'ta görüşmelere başlanacağını belirtmişti.
Cenevre'deki Görüşmeler
Sudan'daki iç savaşın sona erdirilmesi amacıyla bugün İsviçre'nin Cenevre kentinde yeni görüşmelerin başlaması bekleniyor.