Bist 100
10.739,57 0%
DOLAR
32,2 0,03%
EURO
35,05 0,08%
ALTIN
2.501,8 0,16%

Milliyetçi Hareket Partisi lider Bahçeli: 'Mehmet Şimşek'in arkasındayız'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) grup toplantısında çeşitli açıklamalar yaptı.

Yayın Tarihi: 30.04.2024 11:36
Güncelleme Tarihi: 30.04.2024 11:36

Milliyetçi Hareket Partisi lider Bahçeli: 'Mehmet Şimşek'in arkasındayız'

Partisinin grup toplantısında konuşma yapan Devlet Bahçeli, Mustafa Kemal Atatürk’ü ve kurucu mebusları andıktan sonra vakit kaybetmeden işe koyulmaktan bahsetti. Cumhur İttifakı’nın Türkiye Yüzyılı hedeflerini vurgulayan Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı’nın hükümet sistemini sorgulayanları işaret eden Bahçeli, Türkiye’nin lider ülke olduğunu iddia etti. 

Katil İsrail’in Filistin’de gerçekleştirdiği soykırıma dikkat çeken Devlet Bahçeli, Türkiye’nin bu konuda tepki gösterdiğini ve Birleşmiş Milletler’in bu konunun çözümünde acz içinde olduğunu ifade etti. Ayrıca Binyamin Netanyahu’nun vakti geldiğinde Lahey’de yargılanacağını ekledi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Hamas’ın terör örgütü olduğuna dair söylemlerinin de Gazze’ye sırt dönmek olduğunu ifade etti.  

Erdoğan’ın Irak ziyaretinin tarihi önem taşıdığını söyleyen Bahçeli, görüşmenin Ankara-Bağdat için yararlı olduğunu belirtti. Irak’ın güvenliğinin Türkiye’nin güvenliği ile ilişkili olduğunu söyleyen Erdoğan, PKK örgütünün topraklardan sökülüp atılması gerektiğini kaydetti. Ankara’ya gelmeden önce İBB Başkanı İmamoğlu ile görüşme yapan Almanya Cumhurbaşkanı’nın programının ise soru işaretleriyle dolu olduğunu öne sürdü. 

DEM Parti’nin belediye törenlerinin “iğrenç sahnelerinin” hafızalara kazandığını söyleyen Bahçeli, Cumhuriyet’in birleştirici bir kavram olduğuna dikkat çekti. Soy temelinde bir üstünlüğün ise “yok hükmünde” olduğunu ifade etti. Yabancı düşmanlığının yanlış oluşunu vurgulayarak Türkiye’de bir kürt sorunu olmadığını ifade etti. Tüm bunların bölücü terör örgütleri üzerinden oluşturulduğunu ekledi. 

Son olarak Devlet Bahçeli, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamaların ardından bugün, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in arkasında olduklarını söyledi.