Milli yüzücü Yaman Rüzgar Kızılet, Aydın Büyükşehir Belediyespor'a katıldı

Paralimpik Avrupa Gençlik Oyunları gümüş madalyalı ve Türkiye Şampiyonu Yaman Rüzgar Kızılet, 100 m kurbağalamada Avrupa ikinciliğiyle Aydın Büyükşehir Belediyespor'a katıldı.

Yayın Tarihi: 09.01.2026 12:02
Güncelleme Tarihi: 09.01.2026 12:02

Milli yüzücü Yaman Rüzgar Kızılet, Aydın Büyükşehir Belediyespor'a katıldı

Milli yüzücü Yaman Rüzgar Kızılet, Aydın Büyükşehir Belediyespor'a katıldı

Paralimpik başarıları ve kulüp hedefleri

Yaman Rüzgar Kızılet, Paralimpik Avrupa Gençlik Oyunları gümüş madalyası sahibi, Türkiye Şampiyonu ve 100 metre kurbağalama stilinde Avrupa ikincisi olarak Aydın Büyükşehir Belediyespor Kulübü'nün sporcusu oldu.

Ulusal ve uluslararası arenada elde ettiği derecelerle öne çıkan Aydınlı milli sporcu, paralimpik yüzme branşında kaydettiği başarıların ardından kariyerine Aydın Büyükşehir Belediyespor çatısı altında devam edecek. Kızılet, olimpiyat hedefi doğrultusunda çalışmalarını yeni kulübüyle sürdürecek.

Kulüpten yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Yüzme branşında Paralimpik Avrupa Gençlik Oyunları gümüş madalyası sahibi ve Türkiye Şampiyonu olan, ayrıca 100 metre kurbağalama stilinde Avrupa ikinciliği elde eden Aydınlı sporcumuz Yaman Rüzgar Kızılet’in Aydın Büyükşehir Belediyespor Kulübümüzün sporcusu olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Olimpiyat yolunda yalnızca Aydın için değil, ülkemiz için de büyük bir gurur kaynağı olan sporcumuzun her zaman yanındayız".

Kulübün açıklaması, Kızılet'in hem yerel hem de ulusal düzeyde desteklenmesini ve rekabetçi yarış programlarında yer almasını hedefliyor. Yeni dönemde sporcunun performansı ve uluslararası müsabakalardaki çıktıları yakından takip edilecek.

MİLLİ YÜZÜCÜ AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR’DA

MİLLİ YÜZÜCÜ AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR’DA

MİLLİ YÜZÜCÜ AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR’DA

Yazar
EDİTÖR

Emine Koç

Ben Emine Koç, 23 yaşındayım, Ankara. aksiyon.com.tr Spor kategorisinde yazıyorum. Ben sporun magazininden çok tekniğiyle ilgiliyim. Olimpiyat sporları, voleybol ve basketbol üzerine yazarım. Benim yazılarımda hisler değil, istatistikler ve rakamlar konuşur.