Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Milli İrade Platformu 1 Ocak'ta Galata'da Gazze için toplanacaklar

Milli İrade Platformu 1 Ocak'ta Galata'da yürüyüş düzenleyecek

Yayın Tarihi: 31.12.2023 12:15
Güncelleme Tarihi: 31.12.2023 12:15

 Milli İrade Platformu 1 Ocak'ta Galata'da Gazze için toplanacaklar

Milli İrade Platformu 1 Ocak'ta toplanacak. ''Şehitlerimize Rahmet, Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet" sloganı ile toplanacak olan grup, Gazze'de verilen şehitler için toplanacaklarını belirtirken, yapılan açıklamada Ekim ayından beri süregelen saldırıların her birinin ayrı yaralar açtığı belirtildi.

İsrail'in katil çocuk demeden saldırılarına devam ettiğini ve Filistinlileri hain planları ile öldürdüklerini ve tüm dünyanın farkında olsa da bu durum karşısında sessiz kaldıkları açıklanırken, bütün sivil toplum kuruluşlarının harekete geçmesi konusunda uyarılarda bulunuldu.

tl

Milli İrade Platformu tarafından yapılan açıklamada Bebek, çocuk ve kadınların düzenlenen saldırılarda öldürülmesi karşısında sessiz olmayacaklarını belirtilirken, yüzyılın yürüyüşünün 1 Ocak'ta Galata'da yapılacağı açıklandı. Yeni yılın ilk günü ilk mesajı dünyaya iletmek istediklerini söyleyen vakıf yetkilileri, 308 üye ile yürüyüşe dahil olacaklarını belirtti.

Yapılan açıklamada ''Bizler de sivil toplum kuruluşları olarak; bebek, çocuk, kadın demeden katliam yapan İsrail’in karşısında bir an olsun susmadık, susmayacağız. Özellikle sürecin uzamasıyla soykırım kanıksanmaya, rakamlar istatistiğe dönmeye başlamıştır. Buna karşı sessizleşen dünyaya güçlü bir uyarı yapmak istemekteyiz. Yılın ilk mesajını tüm dünyaya Türkiye’den ulaştırmak ve Gazze’deki katliama 'dur’ demek için 'yüzyılın yürüyüşünü ve buluşmasını' tertip etmekteyiz. 1 Ocak 2024 saat 08.30 ‘da Milli İrade Platformu'nun 308 üye kuruluşu, vatandaşlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, kurumlarımızla birlikte Galata Köprüsü'nde buluşuyoruz.' denildi.