Milli Eğitim Bakanı Tekin, Suriye Eğitim Bakanlığı ile İşbirliği Toplantısında Konuştu
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Suriye Eğitim Bakanlığı ile düzenlenen 'Bakanlık Birimleriyle İşbirliği Toplantısı'na katılarak, iki ülke arasındaki eğitim işbirliklerinin önemine değindi. Tekin, 'Suriye'deki kardeşlerimizin bağımsızlığını, özgürlüğünü ve kendi ayaklarının üstünde duran güçlü bir Suriye devleti olarak varlığını arzu ediyoruz.' ifadelerini kullanarak, bağımsız bir Suriye devletinin Türkiye'ye de güç katacağını vurguladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Vizyonuna Vurgu
Bakan Tekin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye'nin bağımsız ve özgür bir devlet olarak güçlendirilmesi konusundaki bakış açısını aktardı. Tekin, bu bağlamda eğitime dair atılacak adımlarda MEB olarak üzerlerine düşeni yapmak istediklerini, diğer bakanlıkların da benzer bir perspektiften hareket ettiğini belirtti.
Eğitim Alanında İşbirliği Olanakları
Toplantıda eğitimle ilgili olarak iki ana başlık altında işbirlikleri değerlendirildi. Bakan Tekin, fiziki bina tasarımlarından teknolojik altyapıya, eğitim programlarının oluşturulmasından bunların takip edilmesine kadar birçok konuda işbirliği yapabileceğimizi ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin eğitimde uluslararası raporlarda dikkat çekici bir yere geldiğini belirtti.
Türk Eğitiminin Başarısı
Tekin, 2024 Aralık ayında açıklanan TIMSS raporlarında Avrupa'da en iyi ülke olduklarını, OECD ülkeleri arasında ise ilk üçte yer aldıklarını belirtti. Türkiye'deki eğitim reformlarına ve teknolojik altyapının gelişimine dikkat çekerken, özellikle mesleki ve teknik eğitimdeki başarıları da gündeme getirdi.
Suriye Eğitim Bakan Yardımcısından Teşekkür
Suriye Eğitim Bakan Yardımcısı Yousef Annan, Türkiye'nin verdiği destekten dolayı teşekkür ederek, “Yüzyıllara dayalı mazisi olan bir ülkenin Milli Eğitim Bakanlığıyla işbirliği içinde bulunmak bizim için çok önemli” dedi. Annan, Suriye Eğitim Bakanı Muhammed Abdurrahman Turko'nun selamlarını ileterek, kısa sürede Türkiye'yi ziyaret etmek istediğini aktardı.
Toplantıya, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Celile Eren Ökten ve diğer önemli isimler katıldı. Toplantının ardından Suriye Eğitim Bakanlığı heyeti, çeşitli eğitim kurumlarını ziyaret ederek işbirliği olanaklarını değerlendirdi.