Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Microsoft’ta 30 yıl aradan sonra bir ilk! Yapay zekâ asistanı Copilot, klavyeyle eklenecek!

Microsoft, son 30 yıldır kullanılan klavyede büyük bir değişiklik yapacak. Dizüstü bilgisayar klavyelerine Microsoft'un yapay zekâ asistanı Copilot'u açacak bir tuş eklenecek.

Yayın Tarihi: 05.01.2024 14:43
Güncelleme Tarihi: 05.01.2024 14:43

Microsoft’ta 30 yıl aradan sonra bir ilk! Yapay zekâ asistanı Copilot, klavyeyle eklenecek!

Microsoft, yapay zekâyı sadece işletim sistemine değil, her şeye dahil ediyor. Klavye değişikliği, yapay zekânın artık Microsoft'un yazılım ekosisteminin merkezinde yer aldığının sembolik bir göstergesi olacak.

Buna göre, klavyede Copilot logosu olsun ya da olmasın, Copilot'a eşlenmiş farklı bir tuş kullanarak yapay zekâ asistanı Copilot açılabilecek.

copilot

MİCROSOFT’TAN AÇIKLAMA GELDİ

Microsoft, Copilot klavye değişikliğinin kendi blog yazısını gerektirecek kadar önemli olduğunu düşünüyor. Bu kapsamda şirket, bir açıklama paylaştı ve şu ifadeleri kullandı:

“Bugün, bir sonraki önemli adımı atmaktan ve Copilot anahtarını Windows 11 PC'lere tanıtmaktan heyecan duyuyoruz. Bu yeni yılda, yapay zekânın sistemden silikona ve donanıma kadar Windows'a sorunsuz bir şekilde dahil edileceği daha kişisel ve akıllı bir bilgi işlem geleceğine doğru önemli bir değişimi başlatacağız. Bu, sadece insanların bilgisayar deneyimini basitleştirmekle kalmayacak, aynı zamanda güçlendirecek ve 2024'ü yapay zekâlı bilgisayar yılı haline getirecek.”

Microsoft, Copilot tuşunun tanıtılmasının yaklaşık 30 yıldır Windows PC klavyesinde yapılan ilk önemli değişiklik olduğunu söylüyor.

Microsoft, "Copilot tuşu, bilgisayar klavyesinin temel bir parçası olarak Windows tuşuna ekleniyor ve basıldığında yeni tuş, Copilot'u günlük hayatınıza sorunsuz bir şekilde dahil etmek için Windows'ta Copilot deneyimini başlatacak" diye ekledi.

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ